Elastika za vadbo je ena najbolj priljubljenih izbir zaradi svoje majhnosti, praktičnosti in izjemne učinkovitosti. Zgodba podjetja Peach Booty Plan, ki ga vodita Eva Peternelj in Nik Žujo, se je začela prav z uporabo elastike za vadbo. Pred petimi leti sta ustvarila lastno elastiko, namenjeno učinkovitemu treniranju zadnjice, kar je med ženskami povzročilo veliko navdušenje. Hitro je našla svoje mesto v domačih telovadnicah, fitnesih in vodenih vadbah. Zakaj pa je tako preprosto orodje, kot je elastika, tako priljubljeno?

Elastika za vadbo je preprosto, a vsestransko orodje

V podjetju Peach Booty Plan ponujajo dve različni vrsti elastik za vadbo – Peach Booty in Beach Body elastiko. Prva je namenjena krepitvi mišic zadnjice in nog ter velja za izjemno priljubljeno med ženskami. Zaradi te elastike je mogoče doseči dobre in vidne rezultate pri treningu zadnjice kar iz udobja lastnega doma. Peach Booty elastiko odlikuje uporaba izjemno kakovostnega materiala, ki preprečuje zvijanje, zatikanje in draženje kože, kar naredi uporabo prijetno, trening pa lažje izvedljiv. Beach Body elastika pa je namenjena celovitemu treningu telesa. Omogoča izvajanje osnovnih in naprednejših vaj za mišice nog, rok, trupa in hrbta. Enako kot Peach Booty elastika je tudi ta izdelana iz edinstvenega materiala Power Stretch, ki omogoča skoraj neskončno število vaj, kot pravita Eva in Nik, omejuje jih le uporabnikova domišljija.

Kako deluje elastika za vadbo?

Elastika ustvari dodaten upor, zaradi česar so mišice bolj aktivirane kot pri vadbi z lastno težo. Osnovne vaje, kot so počepi, potiski ali veslanje, postanejo z uporabo elastike hitro zahtevnejše. Poleg tega elastika omogoča bolj ciljno usmerjeno vadbo posameznih mišičnih skupin, kar je ključno pri oblikovanju telesa in doseganju specifičnih ciljev.

Zakaj je elastika za vadbo nepogrešljiva v vsaki domači “telovadnici”?

Ena stvar je gotova – elastika ne zavzame veliko prostora pri shranjevanju in je cenovno dostopna. Gre za dolgoročno naložbo, ki stane mnogo manj kot članarina v fitnes centrih ali težka oprema. Poleg tega jo je mogoče vzeti s seboj kamorkoli, saj zavzame izjemno malo prostora. Kljub svoji preprostosti pa elastika omogoča izjemno raznoliko vadbo, ki prinaša vidne in dobre rezultate. Elastike Peach Booty Plan so na voljo v različnih težavnostnih stopnjah, kar pomeni, da se razlikujejo po elastičnosti. To omogoča postopno prilagajanje intenzivnosti glede na posameznikove sposobnosti. Poleg tega, da elastika za vadbo pripomore k bolj učinkoviti izvedbi vaj, je odlična za popestritev treninga in preprečevanje monotonosti. Kljub vedno večjemu številu vadbenih pripomočkov, namenjenih tako začetnikom kot tistim, ki se z vadbo ukvarjajo že dalj časa, ostajajo elastike ena izmed najbolj priljubljenih. Eva in Nik to pripisujeta dejstvu, da so enostavne za uporabo, jih je mogoče uporabiti na različne načine, obenem pa omogočajo postopno stopnjevanje težavnosti treninga in doseganje vidnih rezultatov tudi tistim, ki se ne želijo vaditi v fitnesu ali na vodenih vadbah.