Le kdo si ne želi biti bolj mladosten in vitalen? Prav vsak od nas pri sebi opaža spremembe, ki jih prinese staranje. Naše telo se z leti spreminja, enako pa velja tudi za naš videz. Kako ohraniti mladosten videz, poskrbeti za boljše počutje, bolj močne lase in nohte ter napeto kožo? Pri tem vam lahko pomaga kolagen.

Naravna beljakovina, ki je našemu telesu nujno potrebna

Kolagen je naravna beljakovina, ki jo naše telo v mladosti uspešno tvori samo. Zaradi tega v mladosti ni potrebe po njenem jemanju, saj jo ima naše telo dovolj. V kasnejših letih življenja oziroma nekje po 30. letu starosti pa se njena tvorba upočasni, zato telo začne kuriti zaloge.

V telesu jo je tako vedno manj, kar se pozna tudi pri videzu:

Hidrokolagen Novelius Medical
Hidrokolagen Novelius Medical
  • koža postane manj sijoča in manj napeta,
  • pojavijo se gube, ki so sprva manjše, nato pa se začnejo poglabljati,
  • koža postane tanjša, zato se na njej bolj vidijo podočnjaki in različne nepravilnosti,
  • lasje postanejo tanjši, bolj krhki in bolj lomljivi,
  • lasje se začno tudi redčiti, pri moških se lahko pojavi plešavost,
  • tudi nohti postanejo bolj lomljivi, manj močni.

Vsi našteti znaki staranja so žal nekaj, čemur se ne moremo popolnoma izogniti, lahko pa poskrbimo za to, da bodo nastopili čim kasneje in da bodo manj izraziti. Naravna beljakovina kolagen ima pri tem zelo veliko vlogo, zato pomembno vpliva na to, kako mladostni bomo ostali. Z njeno pomočjo lahko preprečimo nastanek znakov staranja ter poskrbimo za to, da ne glede na leta naše telo ostane vitalno ter mladostnega videza.

Koža brez gub in sijoči lasje

V mladosti je naša koža gladka, napeta in elastična, a taka lahko ostane tudi v starosti. Vse, kar morate narediti za to, je, da pravočasno začnete jemati kolagen. Ta naravna beljakovina bo izdatno koristila videzu vaše kože, saj ji bo povrnila tisto, kar ta potrebuje za to, da ostanete elastična in napeta, s tem pa tudi z manj gubami. Prav tako pa se bo izboljšal tudi videz vaših nohtov in las, ki bodo postali veliko bolj sijoči.