Izdelek, ki nam pomaga tudi pri  alergijah

Ljudje včasih obupamo nad zdravniki in si pomoč iščemo kje drugje. Zelo pogosto začnemo posegati po izdelkih, ki so povsem naravni in nam hitro pomagajo pri določenih težavah.

Kurkuma je npr. izdelek, po katerem ljudje zelo radi posegajo, če jih npr. pestijo različne alergije, ne vedo pa točno, zakaj in od kje so se vzele. Pa pojdimo od začetka.

Kurkuma se imenuje tudi indijski žafran ali pa rumeni ingver. Gre za zelo pikantno začimbo, ki jo v prvi vrsti uporabljamo, kadar želimo, da se naše telo povsem prečisti in razstrupi. Vsebuje kurkumin, ki je aktivna substanca. Uporabljajo jo tudi kot začimbo in pa tudi kot barvilo za različno blago, ker daje zelo lep rumen pigment.

Izdelek torej vsebuje kurkumin, ki deluje kot stimulant za jetra. Preprečuje kopičenje maščob v našem telesu, in sicer v jetrih ter pomaga vzdrževati njihovo zdravje. Izdelek je tudi bogat antioksidant, ki pomaga vzdrževati imunski sistem. Mnoge ženske pa vedo povedati tudi dejstvo, da je kurkuma tudi lepotno živilo. Poskrbi namreč za mehko, gladko ter tudi elastično kožo in je zato obvezna sestavina pri maskah za obraz. Sijoča koža je namreč posledica čiste krvi v našem telesu. Izboljša torej kakovost krvi, zato nam je res v veliko pomoč v boju proti mozoljem in podobnim nepravilnostim na koži. Bledi polti daje tudi barvo ter sijaj. Navlaži pa tudi suho ter utrujeno kožo.

Ko uporabljamo to priljubljeno živilo, moramo paziti tudi na dnevni odmerek. Priporočena dnevna količina je 3 g ali bolje povedano 1 čajna žlička. Boljše delovanje pa ima predvsem takrat, ki jo zaužijemo v kombinaciji z olivnim oljem oziroma z drugimi maščobami, ki so kakovostne sorte. Lahko jo torej zaužijemo v kombinaciji s sirotko, deviškim oljčnim oljem, kokosovim oljem … Je torej močan antioksidant, ki preprečuje oksidacijo olja. Lahko pa se uporablja kot tudi začimba.

Za konec naj povemo še, da boste ogromno informacij o tem živilu našli na spletni strani Nutrisslim.