Po navadi za tiskanje doma in v pisarni uporabljamo navaden bel pisarniški papir, ki smo ga najbolj vajeni, a včasih si želimo kaj natisniti tudi na papir kakšne druge barve. Recimo, ko tiskamo vabila za rojstni dan, pomembno obletnico ali pa se sami lotimo izdelave poročnih vabil. Vse to je možno z vrhunskimi rezultati narediti tudi doma, če imamo kvaliteten tiskalnik in če izberemo kakovosten barvni papir za tiskanje.

Barvni papir za tiskanje je na voljo v različnih barvah, ki so lahko bolj žive ali manj, lahko pa gre tudi za bolj pastelne odtenke, pri katerih vam ne bo treba skrbeti, da se odtisnjena barva na njih slučajno ne bi dobro videla. Splača se vam izbrati kakovosten papir, saj je od tega odvisna tudi kvaliteta tiska.

Tako kot običajen bel papir za tiskanje se tudi barvni papir za tiskanje prodaja v paketih po več kosov – recimo 250, 300 ali 500 listov v enem paketu. Takšen papir ima navadno gramaturo 80g, kar pomeni, da ima podobne lastnosti in debelino kot čisto običajen bel papir za tiskanje, le da ga dobite v barvah. Navadno ga boste lahko kupili v formatu A4, tako kot bel papir.

Katere barve boste izbrali, je odvisno samo od vas in od tega, za kaj boste papir uporabili. Seveda tak papir ni primeren le za tiskanje, ampak tudi za vse druge namene, recimo za zgibanje ali izdelavo kolaža skupaj z vašimi otroki. Možnosti uporabe so neomejene, zagotovo pa bo delo ali igra s takšnim papirjem veliko bolj prijetna, če boste izbrali kakovosten material.

Največjo izbiro boste našli na spletu, kjer vas čaka tudi izredno kakovosten papir za tiskanje in druge namene uporabe tako v beli kot tudi v vseh drugih barvah mavrice ter v različnih pastelnih odtenkih. Pobrskajte po svetovnem spletu in najdite, kar potrebujete!