Čas, ko smo privekali na svet, vpliva na marsikaj – dokaz za to je dejstvo, da smo si ljudje izjemno različni. Vsakdo ima svojo osebnost, ki se ne izoblikuje le pod vplivi okolja, temveč nam je bila delno že prirojena, ker smo se rodili v času, ko je kozmos vplival na nas na točno določen način. Ena od osnovnih razvrstitev ljudi glede na njihove značajske poteze je astrološko znamenje, ki prinaša s seboj prednosti in slabosti. Na te lahko vplivamo tudi sami in jih skušamo (zlasti negativne,) omiliti. Na primer z rojstnimi kamni kot je mahagoni obsidian.

Zakaj mahagoni obsidian?
Kamen mahagoni obsidian, ki je na videz čudovit, saj ga zaznamuje prelivanje zemeljskih tonov s črno, je v prvi vrsti namenjen za ovne in dvojčke. Tem lahko pomaga kot rojstni kamen, s pomočjo katerega lahko najbolj uravnotežijo svoje življenje in vplivajo nanj tako, da se obvarujejo slabega ter pripeljejo vanj več dobrega. Mahagoni obsidian jim pomaga preseči tiste značajske lastnosti, zaradi katerih se počutijo neprijetno, kot bi jim nekaj manjkalo in jih omejevalo. Da bi se lahko njihova osebnost izrazila v polni luči, lahko mahagoni obsidian nosijo kot amulet na ogrlici in tako poskrbijo za več pozitivnosti v njihovem življenju.

Seveda pa mahagoni obsidian koristi tudi marsikomu, ki ima ovna ali dvojčka v podznaku, ali pa se najdete v tistih lastnostih, ki so pri njiju največja omejitev. Kamen pomaga, da smo bolj živahni, saj z njim v sebi hitro najdemo več vitalne energije. Prav tako je priporočljiv za vse, ki imajo težave s koncentracijo in logičnim razmišljanjem – z njim si boste odlično pomagali pri študiju in umsko napornem delu, kjer je potrebno ostati osredotočen in sklepati na podlagi množice informacij. Hkrati kamen s svojo zemeljsko umirjenostjo skrbi, da se lažje znebimo strahu, da smo manj napeti in nas ne izdajo živci. Mahagoni obsidian je torej odličen za vse, ki imajo občutek, da se od njih pri delu ali učenju pričakuje resnično veliko in bi jim zavoljo tega prišlo prav veliko notranjega miru ter dobre koncentracije.