Poslovna priložnost je morda prav blizu vas…

…samo prepoznati jo morate! Ljudje smo vedno v iskanju dodatnega zaslužka, ki bi nam lahko omogočil nekoliko boljši življenjski standard, sploh v zadnjih letih, ko posledice gospodarske krize čuti čedalje več ljudi. Ker postajamo tudi Slovenci vedno bolj podjetniško naravnani, bomo naslednjih nekaj vrsticah namenili nekaj besed o poslovnih priložnostih: tistih, iz katerih lahko potem ustvarite dejanski posel ter tistih, za katere je veliko bolje, da se jim izognete v velikem loku.

Slovenci smo še zmeraj globoko prepričani, da če želimo ustvariti uspešno in dobičkonosno podjetje, potrebujemo za njegov zagon visok finančni vložek. Tega pa ima le redko kdo, zato po nekaj tednih ali mesecih tuhtanja opustimo vse visokoleteče ideje in se raje prepustimo popolni apatiji in sanjarjenju v prazno. V resnici pa se lahko poslovna priložnost skriva že za prvim vogalom, samo na pravi način jo moramo poiskati!

Internet je odličen primer tega, da je lahko poslovna priložnost naravnost pred vašim nosom. Različni strokovni in specializirani forumi, kjer dnevno potekajo iskanja strokovnjakov za določeno področje, iščejo se različni partnerji za poslovna sodelovanja in druge partnerske programe, ki so morda prav vam pisani na kožo. Zakaj jih ne bi preizkusili? Obstaja kar nekaj slovenskih poslovnih portalov, ki pomagajo pri krepitvi podjetniške kulture in medsebojnem sodelovanju ter razvoju novih poslovnih priložnosti. Če pa razmišljate globalno, se na svetovnem trgu te priložnosti sploh eksponentno povečajo, a hkrati s tem se poveča tudi konkurenca.

Da bo vaša naslednja poslovna priložnost res tista dobra in prava izbira, ki vam bo omogočila dodaten mesečni zaslužek ali celo redno zaposlitev, sami pri sebi vklopite »spam« filter, zlasti pri spletnem brskanju. Oglasi, ki ponujajo hiter in enostaven zaslužek, verjetno niso najbolj pametna odločitev, saj v svetu podjetništva in pravzaprav na kateremkoli drugem življenjskem področju, ni dobrih rezultatov brez trdega dela. Če bi ta zaslužek bil res tako hiter in enostaven, mislite, da bi bilo še kaj ljudi brez rednega prihodka? Taki oglasi večinoma ponujajo mrežni marketing, pri katerem pa so uspešni zelo redki posamezniki. Morda boste med njimi tudi vi, vendar verjetno to ni ravno prva poslovna priložnost, v kateri želite preizkusiti vašo srečo.

V kolikor pa imate idejo, iz katere bi lahko nastala poslovna priložnost, jo zaupajte pravim ljudem, ki vam bodo lahko finančno in strokovno pomagali pri njeni izvedbi. Saj veste, več glav, več ve!