Slaba samopodoba je ena od zelo pogostih težav, s katerimi se ukvarja psihoterapija. Običajno najbolj do izraza pride v najstniškem obdobju, ko se pojavi veliko dvomov vase in veliko nesigurnosti, a žal to z odraščanjem ne izzveni vedno. Slaba samopodoba tako marsikdaj posameznika zaznamuje čisto za vse življenje.

Od kod izvira slaba samopodoba?

Slaba samopodoba je povezana s pomanjkanjem samozavesti in zaupanja vase, zaradi česar se marsikdo ne upa izpostavljati, ima težave na izpitih, razgovorih za službo oziroma nasploh vedno, ko se je treba postaviti zase. Težave lahko nastopijo tudi pri navezovanju stikov, pa tudi pri gradnji kakovostnega partnerskega odnosa.

Izvir vseh teh težav je globoko zakoreninjen v posamezniku, saj izvira iz najzgodnejših let. Običajno se s takimi težavami soočajo tisti, ki s strani svojih staršev in okolice v otroštvu niso dobili dovolj podpore in pohvale ali pa so jih nenehno kritizirali oziroma celo zavračali. Zaradi tega se oseba s slabo samopodobo počuti manjvredno, nima zaupanja vase in težko verjame, da je zmožna doseči cilje, ki si jih zada.

Izboljšajte svojo samopodobo!

Psihoterapija vam lahko zagotovo uspešno pomaga izboljšati svojo samopodobo, vendar pa se je treba zavedati, da pot do tja nikakor ni kratka. Treba je vložiti nemalo truda v to, da spremenimo globoko zakoreninjena prepričanja o sebi, a je vsekakor vredno. Ko namreč enkrat uspešno spremenimo svojo samopodobo, pridobimo večjo samozavesti in začnemo verjeti vase, lažje delujemo na prav vseh področjih življenja:

  • kariera,
  • navezovanje stikov,
  • osebni odnosi,
  • partnerski odnos,
  • komunikacija z drugimi.

Kako pridobiti več samozavesti?

Center za krepitev samozavesti – samozavestni.si je bil ustanovljen in zasnovan prav z namenom, da posameznikom pomaga do boljše samopodobe in večje samozavesti. Če imate težave na tem področju, so zagotovo pravi naslov za vas in vam bodo z veseljem pomagali. Nudijo vam svetovanje, hkrati pa je med njihovimi storitvami tudi psihoterapija, ki je pri premagovanju težav s slabo samopodobo in pridobivanju zaupanja vase in samozavesti zelo uspešna.

Ne dopustite, da bi vas to oviralo v življenju, ampak se odločite za spremembo, ki bo zelo pozitivno vplivala ne le na vašo samopodobo, ampak na celotno življenje. Vse, kar morate narediti, je, da obiščete Center za krepitev samozavesti in jih kontaktirate ter tako svoje življenje počasi začnete spreminjati na bolje!