Strokovnost je nujna – kakovostna vgradnja implantata mora biti nujno izvedena čim bolj profesionalno. Le tako bodo rezultati namreč takšni, kot je treba. Zaradi tega je zelo pomembno, katerega zobozdravnika izberete za to nalogo. Le tako bo vse skupaj dobro opravljeno tako, da bodo vsadki lahko v čim večji meri nadomestili vaše naravne zobe oziroma da se vam bo zdelo, da imate v ustih svoje zobe in ne umetne.

Ravno to je namreč glavna prednost zobnih vsadkov v primerjavi z zobnimi protezami in drugimi protetičnimi rešitvami, ki ne dajejo takšnega občutka. Zaradi tega se v namen nadomeščanja manjkajočih ali izrabljenih zob vedno bolj uporabljajo ravno temu namenjeni vsadki, ki svojo nalogo zelo dobro opravljajo. 

Z zobnimi vsadki do lepšega nasmeha 

Vgradnja implantata poteka kirurško in jo mora izvesti usposobljen zobozdravnik oziroma zobni kirurg. Pred tem je seveda potreben podroben pregled pri zobozdravniku, ki bo skupaj z vami poiskal najboljšo rešitev, s pomočjo katere boste spet prišli do lepšega nasmeha. Za to so najprej potrebni čim bolj zdravi zobje, zaradi česar je prva faza gotovo ta, da se zanje ustrezno poskrbi, odpravi morebitne težave ter po potrebi poskrbi tudi za zdravljenje korenin. Šele nato pa pridejo na vrsto zobni vsadki, ki poskrbijo za lep nasmeh. 

Kako poteka vgradnja implantata? 

Sam poseg je dokaj hiter in za pacienta ni zahteven. Priporočljiv je kakšen dan bolniške, pri čemer se za lažje prenašanje bolečine lahko uporabljajo tudi zdravila proti bolečini. Na začetku je po samem posegu prisotna oteklina, ki pa nato izgine. Približno 10 dni po samem posegu se poskrbi za odstranjevanje vseh šivov, nato pa sledi celjenje. Koliko časa bo trajalo celjenje, je odvisno od številnih dejavnikov – pri nekaterih traja nekaj tednov, pri drugih lahko tudi več časa.  

Po tem času pa vam bo zobozdravnik končno namestil zobne vsadke ter vam ob tem dal tudi ustrezna navodila glede tega, kako zanje skrbeti, kako jih pravilno čistiti in kako nasploh skrbeti za svoje zobe, da bo vaša ustna higiena čim boljša. Na tak način boste poskrbeli tudi za morebitne obstoječe zobe kot za to, da vam bodo vsadki čim bolje služili. Zobozdravnik vas bo ob tem naročil tudi na naslednji pregled, ki je namenjen kontroli stanja. Redni obiski pri zobozdravniki so sicer tudi po vstavitvi vsadkov nujni, enako pa velja za redno in temeljito ustno higieno.