Večerne obleke naj bodo iz razkošnih in svečanih materialov, s katerimi boste še dodatno poudarile pomembnost dogodka. To so lahko svila, saten ali različne mešanice naravnih in umetnih materialov, ki so obdelani tako, da se ne mečkajo. To je predvsem dobrodošlo takrat, ko boste na dogodku preživele več ur in si želite na koncu izgledati enako dobro in urejeno kot na začetku. Izogibajte se oblekam, ki so narejene iz bombaža ali lana, ki je sicer odličen za poletne dni, a ta dva materiala ne slovita ravno po njuni glamuroznosti.


Večerne obleke povezujemo z elegantnostjo in glamurjem. Ni nujno, da morajo biti obleke za posebne priložnosti dolge do tal in morate v njih izgledati tako, kakor če bi ravno stopile na rdečo preprogo. Lahko so tudi kratke (a ne prekratke), seveda je vse odvisno od priložnosti, na katero se odpravljate.
Da pa boste videti še posebej dobro in boste požele same »uau« vzklike, uskladite vašo celotno podobo: obleki prilagodite pričesko, ličenje in ostale modne dodatke. Na večerne obleke, ki imajo globok izrez, veliko lepše pristajajo pričeske s spuščenimi lasmi in obratno: obleke, ki so v predelu dekolteja bolj zaprte, se veliko bolj podajo pričeskam, ki so spete in visoko dvignjene.
Podobno velja za make-up. Ta naj bo barvno usklajen z obleko in če je ta bolj drzna, naj bo ličenje bolj umirjeno, saj ne želite delovati kot novoletna jelka. Če se boste odločile za profesionalno ličenje in frizuro, vam bodo izbrani strokovnjaki gotovo znali pravilno svetovati, da pa bi vse potekalo gladko, vzemite na posvet fotografijo vaše večerne obleke.
In še nasvet za konec: nikoli ne kupujte obleke tik pred zdajci. Taki nakupi se običajno slabo končajo, saj boste hitele in obletavale trgovine, na koncu pa boste kupili nekaj, »samo da je«.To se pa ne sliši ravno idealno! Vzemite si dovolj časa, preizkusite več različnih oblek, posvetujte se s prodajalko tudi o tem, ali trgovina nudi manjša šiviljska opravila, recimo oženje in krajšanje večerne obleke. To vas lahko reši takrat, ko najdete idealno obleko, ki pa vam je v pasu nekoliko preširoka ali pa predolga.
Če se v bližnji prihodnosti odpravljate na svečan dogodek, začnite z iskanjem idealne večerne obleke še danes!