Čas je, da predstavimo vsa dejstva o Absolutni vodki, ki jih do sedaj še niste vedeli. Absolutna vodka je ena izmed najbolj prepoznavnih znamk vodk na svetu. Naslednjič ko boste posegli v omarici po vaši steklenici, ali pa ko boste v baru naročili kakšen koktajl, ki vsebuje vodko, si boste mogoče želeli vedeti nekaj dejstev o njej. Če ste mislili, da ne morete vzljubiti te pijače še bolj, se lahko do konca članka, če nadaljujete z branjem, še kaj spremeni.

Za začetek naj vam povemo, da obstaja več kot 31 različnih okusov Absolutne vodke. Namesto originalne, Citron ali Peppar vodke, bi lahko mogoče poskusili eno izmed mnogih drugih okusov. Ene izmed boljših so malinova, marelična, breskova in jagodna.
Velik ljubitelj te pijače je bil tudi Andy Warhol, ki je ustvaril več kot 50 umetnin, v katere je vkomponiral njene steklenice. Vodko je tudi redno uporabljal kot vodico po britju.
Njen ustanovitelj, Lars Olson Smith, je vgraviran v vsako njeno steklenico. Če pogledate na oznako na steklenici, boste na vrhu kaj hitro zagledali dolgobradega moža. Naslednjič, ko si boste vodko nalivali v kozarec, se zahvalite človeku, ki je ustvaril ta neverjeten proizvod.

Znamka je okolju prijazna, je velika ljubiteljica okolja in živali. Vse svoje ostanke proizvodnje predajo lokalnim kmetom, ki so njihovi partnerji, ti pa nato ostanke uporabijo za krmo za živali. Steklenice so tudi izdelane iz 40 odstotkov recikliranega stekla.

Dizajn steklenice izhaja iz 16. stoletja. Ne gre za visoko in ozko steklenico, kot je značilna pri ostalih alkoholnih pijačah, ampak za veliko bolj širok model. Največji trg predstavljajo Združene države Amerike.
Kot zadnjo zanimivost pa naj vam povemo, da podjetje Absolut odkriva že nove možnosti ponovne uporabe že uporabljenih steklenic. O tem razmišljajo delavne skupine v zato namenjenih prostorih, ki so jih poimenovali ‘Creative Space’ ali po slovensko ‘kreativni prostor’. Tam predstavljajo nove načrte pred žirijo, ki na koncu izbere zmagovalne projekte.