Ste uredili vsa potrebna zavarovanja, da v primeru potrebe po zdravniški pomoči ne bo potrebnih visokih zneskov za zdravljenje? Če še niste, predvsem razmislite o možnosti, ki vam jo zagotavlja dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Namreč, vemo, da osnovno zdravstveno zavarovanje krije zgolj določene zdravniške usluge in bo potrebno za ostale doplačilo. Pa ne, če imamo urejeno dopolnilno zavarovanje.

Ljudje smo vsakodnevno pod vplivom stresa in drugih tveganj, ki lahko slabo vplivajo na kakovost našega življenja in posledično na naše zdravje. Veliko tem se sicer lahko izognemo, so pa seveda tudi situacije, na katre ne moremo vplivati sami in smo tako primorani obiskati zdravnika in pričeti z zdravljenjem. Četudi si mogoče tega ne želimo, pa vendar. In vemo, da te usluge stanejo. Naša država je kar se tega tiče urejena tako, da si plačujemo dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Gre za mesečno premijo, ki jo plačamo, pa če koristimo zdravstvene storitve ali ne. Mogoče se nam zdi nepotreben strošek, glede na to, da ne vemo, ali bomo to sploh potrebovali ali ne, pa vendar, ko pa se pojavi potreba, pa je lahko prepozno in smo potem za zdravljenje primorani poravnati visoke denarne zneske. Morebiti si celo ne moremo zdravljenja niti privoščiti.

Zdravstveno zavarovanje je nujno, če se želimo brezplačno zdraviti. Seveda pa moramo vsak mesec za to tudi nekaj odšteti. In če nismo ustrezno zavarovani, bomo v primeru zdravljenja odšteli mnogo več kot bi sicer zgolj za zavarovanje.

Tako poznamo dopolnilno in osnovno zdravstveno zavarovanje. Razlika je seveda v tem, da dopolnilno doplača za storitve, ki jih osnovno ne krije. Je pa vsekakor potrebno imeti urejena oba, če pri obisku zdravnika in pri zdravljenju ne želimo plačevati visokih zneskov za zdravljenje. Za zdravje moramo skrbeti, zato je verjetno vsak strošek, kar se tega tiče sprejemljiv in sploh strošek za zavarovanja, ki so nam še kako potrebna in nujna.