Ko sem se kor najstnica odpravila na študij v Ljubljano, je bila ena najboljših stvari seveda ta, da ni bilo treba kuhati, saj si si hrano lahko naročil tudi kar na dom – tega v našem malem kraju nismo poznali. In sedaj, ko sem se po dolgem času vrnila v mesto, ugotavljam, da je še vedno tako.

Dostava pizze Ljubljana – nekoč

Včasih v Ljubljani nisi imel kaj prida velike izbire, saj je bilo na voljo le nekaj malega podjetij, ki so se ukvarjala z dostavo na dom. Prvi in največji so bili seveda Halo Katra, pri katerih smo naročali vsaj na začetku, nato pa se je pojavilo še nekaj manjših. Ampak sinonim za dostava pizze Ljubljana je bila vseeno Halo Katra. Ker so bili prvi, so bili tudi najbolj znani, zato je vsakdo najprej zavrtel njihovo telefonsko številko.

Kaj so ponujali? Dostava pizze Ljubljana dejansko sploh ni pravi sinonim – bili so sinonim za vso dostavo hrane na dom, kajti ponujali so tudi druge jedi, predvsem tiste »klasične slovenske«, ki jih imamo najraje, torej »pohance«, pomfri, lignje in podobno.

Dostava pizze Ljubljana – danes

Ko sem se po dolgih letih preselila nazaj v Ljubljano, sem ugotovila, da se nekatere stvari niti malo ne spremenijo. Na primer dostava na dom. Vem, da je bilo veliko ponudnikov, ki so začeli z delom in propadli, ker niso vzdržali konkurence oziroma niso bili dovolj kakovostni, a Katra je ostala in se obdržala, ker se je znala prilagoditi sodobnemu času in se izboljševati. Če me danes zanima dostava pizze Ljubljana se tako še vedno odločim za njih, a ne preko telefona – uporabim kar splet, ki mi zagotavlja enostavno naročanje. Tako lahko hitro oddam spisek vsega, kar želim naročiti, poleg tega pa mi ni treba vedno znova razlagati, v katerem nadstropju in v katerem stanovanju stanujem. Vse poteka precej hitreje. In hrana seveda pride hitro in predvsem topla – spomnim se, da je bila pri marsikateremu ponudniku prav to, da dostavijo mrzle reči, največja težava.