Ali bi želeli začeti uporabljati električni radiator za kopalnico, vendar pa ne veste točno, kakšnega bi kupili? Se med številnimi proizvajalci, vrstami in različnimi funkcijami, ki jih omogočajo takšni grelniki, ne znajdete najbolje? Bi želeli kupiti čim bolj učinkovit grelnik, ki bi vam služil več let? V tem primeru se vam splača kupiti zanesljivo znamko in izbrati model, ki ponuja vse tisto, kar potrebujete.

Na kaj je treba biti pozoren pri izbiri grelnika?

Izbira grelnika ni nujno lahka naloga, saj je na trgu toliko modelov, da se je med njimi težko znajti. V prvi vrsti pa vam lahko v primeru, če iščete električni radiator za kopalnico, lahko pomaga to, da izberete modele, ki so namenjeni prav ogrevanju kopalnice. Model, ki si ga ogledujete, mora imeti torej specifično napisano, da je primeren tudi za ogrevanje kopalnice, poleg tega pa je pomembno, da ima tudi:

  • ustrezno zaščito proti vlagi,
  • vodoodbojnost na kapljice vode,
  • zaščitene električne inštalacije,
  • oznako IP 24, ki označuje, da je primeren za uporabo v vlažnih prostorih,
  • sprednja stranica mora imeti zaščito proti pregrevanju, da se ne more preveč segreti in ni prevroča na dotik,
  • ustrezno izolacijo,
  • funkcijo, ki omogoča zaznavanje odprtih oken ali vrat,
  • različne dodatne funkcije.

Kateri proizvajalci so zanesljivi?

Električni radiator za kopalnico pa bo lahko dobro deloval le v primeru, če bo kakovostno izdelan. Zaradi tega se splača izbrati model zanesljivega proizvajalca z ustreznimi referencami oziroma takšnega, ki ob nakupu svojih izdelkov uporabnikom nudi tudi večletno garancijo. Eden od takšnih proizvajalcev je na primer Glamox, ki velja za enega najboljših na trgu. Njihovi modeli se lahko pohvalijo z visoko učinkovitostjo in dolgo življenjsko dobo, poleg tega pa imajo v ponudbi tudi kopalniške modele, ki imajo ali omogočajo čisto vse, kar je našteto v zgornjih alinejah. Zaradi tega predstavljajo zelo dobro izbiro za ogrevanje.

V kolikor vas zanimajo njihovi modeli, si jih lahko ogledate na spletni strani Silenos-ogrevanje.si. Tam boste o njih dobili veliko uporabnih informacij, ravno tako pa boste na strani našli tudi kalkulator, s pomočjo katerega si lahko izračunate, kakšno moč grelnika potrebujete glede na velikost prostora oziroma glede na to, kako dobro je ta izoliran. Za vas so pripravili tudi odgovore na najpogostejša vprašanja, na omenjeni internetni strani pa seveda lahko grelnike Glamox tudi kupite.