Kadar razmišljamo o erotičnih pripomočkih, ki začinijo spolno življenje, najpogosteje pomislimo na pripomočke za ženske – torej na vibratorje in vaginalne kroglice. Erotični pripomočki za moške pa niso nič kaj manj domiselni – tudi oni si lahko popestrijo spolnost, pa naj bo na samem ali v dvoje.

Najbolj znan pripomoček za moške je tako imenovana „Ančka”. Gre za lutko, namenjeno spolnosti, ki jo je gotovo že vsakdo videl na kakšni fantovščini. Lutke, ki so bile nekoč precej cenene in celo napihljive, pa so danes dosegljive v visoki kvaliteti. Izdelane so v naravni velikosti, so gibljive, narejene pa so iz pene, ki daje precej realističen občutek. Moški lahko lutko postavi v položaj, ki mu je pri srcu, omogočena pa je uporaba tako za vaginalni kot analni in oralni seks.

Cele lutke, ki so v naravni velikosti in so tudi v obraz precej čednega videza, pa so seveda med nekoliko dražjimi pripomočki. Cenejši erotični pripomočki za moške so delne lutke, kjer ne gre za telo v celoti, temveč zgolj za del telesa – ali torzo s prsmi in genitalijami, ali pa tudi zgolj samo spolovilo. Igračke, ki naj bi posnemale zgolj vagino, so tako imenovani masturbatorji, ki so različnih oblik in tekstur ter omogočajo veliko užitka.
Seveda pa erotični pripomočki za moške niso nujno lutke. Pri spolnih odnosih v dvoje, torej s partnerjem ali partnerko, se moški prav tako kot ženske radi poigrajo tudi s čim drugim. Tudi zadnje so tako na voljo razna erotična oblačila, prav tako pa peresa, lisice, biči in podobno. Pri spolnosti v dvoje lahko en spolni pripomoček seveda uporabljata tudi oba partnerja. To velja tudi za tako imenovane obročke za na penis, ki s stiskanjem in vibriranjem dražijo tako moškega kot tudi žensko – in po obročke vam dejansko ni potrebno v seks shop, saj jih ponuja tudi znan izdelovalec kondomov, zato so v ponudbi tako v vseh lekarnah kot na oddelkih s kondomi v drogerijah in samopostrežbah.

Erotični pripomočki za moške pa niso vedno namenjeni zgolj povečanju spolnega užitka, temveč lahko delujejo tudi nekoliko drugače – tako pripomočki oziroma črpalke za erekcijo dejansko pomagajo moškim s težavami, da je njihov spolni ud dlje časa trd.