Bi se tudi vi strinjali, da brez gladiatork ni poletja? Potem ste zagotovo med tistimi ženskami ali moškimi, ki jih enostavno obožujejo. Že stari Rimljani so vedeli, da so gladiatorke obutev, ki so nadvse uporabne ter udobne za nošenje. Gladiatorke so na voljo tako za ženske, ko tudi za moške. Gre za obutev, ki jo lahko brez težav nosita oba spola. Seveda so temu prilagojeni modeli in barve. Najprej je gladiatorke ponovno postavil v svet mode in jih oživil sam modni kreator Alexander McQueen. Dandanes pa so zaradi tega postale zagotovo eden izmed najbolj nepogrešljivih ‘must have’ obutev na svetu.

Gladiatorke in zgodovina
Gladiatorke so tisti čevlji, ki imajo zelo dolgo zgodovino. Kot smo že omenili, so jih nosili sami stari Rimljani. Gladiatorke so služile predvsem kot delovna obutev in niso imele stilskega pomena. Vse od leta 1996, ko jih je omenjeni modni oblikovalec Alexander McQueen ponovno postavil na modne brvi, pa so postale praktično nepogrešljiv del poletja.

Gladiatorke dandanes
Gladiatorke se v današnjem času niso prav veliko spremenile v samem izgledu. Najbolj se razlikujejo v samih materialih, iz katerih so izdelane, saj so neprimerno udobnejše od predhodnjic. Vse do danes pa so ostale prava stalnica v modnem svetu ter med preprostimi ljudmi. Gladiatorke danes ponovno spadajo v del obutve, s katerimi se lahko ponašamo praktično povsod. Med zvezdnikih je zagotovo nanje najbolj navdušena glasbenica Rihanna. Lahko pa jih brez težav opazimo tudi pri drugih zvezdnicah ter vse več zvezdnikih.

Gladiatorke so dandanes postale tudi simbol za kreativnost. Modni kreatorji lahko iz njih ustvarjajo neverjetne oblike, vendar kljub vsemu obdržijo tisto pravo udobje, ki je pri sami obutvi najbolj pomembno. Gladiatorke so lahko narejene na bolj športen način, lahko pa jih nosimo tudi kot elegntno obuvalo. Zakaj? Dandanes namreč poznamo tudi gladiatorke, ki imajo visoke pete. Glavna in prva značilnost torej še vedno obstaja – številčni pasi, ki objamejo stopalo. Možnosti za gladiatork je zelo veliko. Lahko se odločite za svoj model in uživate v poletnem času v njihovem udobju. Zagotovo pa gre za vrsta obuvala, s katerimi se boste počutile privlačno in hkrati udobno – to je v današnjem svetu mode precej težko doseči.