Bi radi zmanjšali svojo telesno težo, nekoliko shujšali in se znebili odvečne maščobe in kilogramov? To je vedno dobra ideja, a je običajno ni enostavno uresničiti. Zato pri uresničevanju tega svojega načrta potrebujete vso potrebno podporo, ki vam jo nudi tudi glukomanan – prehransko dopolnilo, ki ima dokazane učinke pri hujšanju.

Prehransko dopolnilo, ki vam pomaga shujšati

Če imate pred sabo cilj – nižjo težo, potem je treba narediti vse, da to uresničite. Ni važno, ali hujšate zaradi zdravja, boljšega počutja ali lepšega videza, zagotovo pa je pomembno, da si hujšanje skušate čim bolj olajšati. Poleg primerne diete in vadbe vam lahko pomaga tudi glukomanan. Ta zanimiv prah se lahko dodaja različni hrani kot nadomestek za moko ali škrob, saj zgosti jedi, hkrati pa vam lahko pomaga tudi shujšati. V skladu z evropsko zakonodajo namreč velja za edino prehransko dopolnilo, ki ima dokazane učinke pri hujšanju.

Kakšne učinke ima glukomanan?

To prehransko dopolnilo ima vrsto pozitivnih učinkov ter lahko pomaga pri nižanju telesne teže in zmanjševanju kilogramov, saj:

  • znanstveno dokazano pomaga pri hujšanju,
  • pomaga izboljšati učinkovitost diet,
  • daje občutek sitosti,
  • nase veže ogljikove hidrate in maščobe ter izboljša njihovo absorpcijo.

Njegova uporaba je nadvse enostavna, sploh če izberete tistega v obliki prahu. Tega samo vmešate v jed, ki jo pripravljate, pri čemer ga lahko uporabljate namesto moke, škroba ali druge suhe snovi oziroma za zgoščevanje različnih jedi. Če vas zanima, kako ga lahko še uporabite, vam bo zanimiv podatek, da se ga v japonski kulinariki pogosto uporablja kot želirno sredstvo. Če potrebujete še več idej za to, da bi ga uporabili pri kuhanju, pa vam bo morda pri iskanju receptov pomagal tudi podatek, da nekateri zanj uporabljajo tudi imen konjac ali po slovensko kar konjak.

Gre namreč za gomolj azijske rastline konjac, ki se uporablja na primer za izdelavo japonskih rezancev ali pecivo z imenom konnyaku, za katerega lahko na internetu najdete veliko receptov ter vas bo navdušilo predvsem zato, ker skorajda ne vsebuje ogljikovih hidratov. Zaradi tega vam je lahko v veliko pomoč pri hujšanju in nižanju vaše telesne teže.