Vsako gospodinjstvo bi potrebovalo vsaj en akumulatorski vrtalnik oziroma vijačnik, kot mu tudi rečemo. Njegova uporaba je enostavna, predvsem pa gre za zelo priročno orodje, ki nam olajša marsikatero delo, saj z njim hitreje in bolj učinkovito pritrdimo vijake oziroma jih privijemo.

Za domačo uporabo je najbolje izbrati čim manjši akumulatorski vrtalnik, še bolj kot njegova velikost, pa je pomembna njegova teža. Najbolje je, da je tak, da ga bo brez težav uporabljala tudi manjša ženska roka – uporaba takšnega vrtalnika namreč ni prav nič zahtevna in ga lahko uporablja čisto vsak, saj za to ne potrebuje nobenega tehničnega ali kakšnega drugega znanja, le nekaj natančnosti in previdnosti, kot pri vsakem drugem delu z orodjem.
Pri nakupu je treba razmisliti tudi o moči vrtalnika, saj je od tega odvisno, kako dobro bo pritrdil vijake oziroma kako učinkovito bo delo z njim. Na to morate biti vsekakor pozorni pri izbiri, saj marsikdo za domačo rabo kupi najcenejši akumulatorski vrtalnik, nato pa se jezi, ker ne dela dovolj dobro – bolje se je tudi za domačo rabo odločiti za malo večjo moč.

Akumulatorski vrtalnik je posebej priročen, ker za delo z njim ne potrebujete elektrike oziroma deluje brez električnega kabla, kot pove že njegovo ime – na akumulator. To pomeni, da baterijo akumulatorja napolnite s pomočjo električne energije, nato pa lahko vrtalnik uporabljate kjerkoli, tudi zunaj ali kje drugje, kar je zagotovo zelo praktično.

Nekateri domači mojstri se še dobro spominjajo težkih in okornih vrtalnikov z vedno prekratkimi električnimi kabli, ki so ovirali delo z njimi, a to je danes na srečo že preteklost, saj so sodobni vrtalniki popolnoma drugačni, veliko bolj premišljeno zasnovani, predvsem pa zelo lahki in prilagojeni za varno in enostavno uporabo. Če v svojem gospodinjstvu še nimate takšnega vrtalnika oziroma še vedno uporabljate zastarel in pretežek model, je sedaj čas, da ga zamenjate in kupite novega!