Kateri šport izbrati za rekreacijo? Naj bo to karate! Zakaj? Preberite si v nadaljevanju, kaj je tisto, kar ta šport ločuje od drugih in ga dela zanimivega ter nekaj posebnega – 7 razlogov, zakaj se odločiti prav za karate!

 

  1. Karate je primeren za vse generacije – ne glede na to, koliko ste stari, se lahko lotite učenja borilne veščine karate, ki se jo lahko učijo že otroci.

 

  1. Karateja se učimo celo življenje – ne glede na to, kateri pas imate, ali ne glede na to, kakšno je vaše predznanje, lahko svoje znanje še vedno izboljšate, zato gre za veščino, ki se je nikoli ne prenehamo učiti.

 

  1. V karateju lahko vedno napredujemo – prav zaradi zgoraj navedenega razloga – da gre pri karateju za vseživljenjsko učenje in napredovanje, tudi tisti, ki so že osvojili črn pas, lahko še vedno izboljšajo svojo tehniko in postanejo še boljši – napredek je vedno možen.

 

  1. Karate je odlična sprostitev – gibanje celega telesa, umiritev uma in še marsikaj drugega vam omogoča karate, zato boste po treningu bolj sproščeni in se boste tudi bolje počutili.

 

  1. S karatejem se učimo discipline in koncentracije – zelo pomemben del treninga karateja je tudi učenje koncentracije, kar nam lahko koristi tudi sicer v življenju.

 

  1. Karate nam pomaga do bolj gibljivega telesa – vsakodnevno sedenje in prisiljena drža za računalnikom ter v avtu kar kličeta k temu, da moramo nujno narediti nekaj za svoje telo, če želimo, da to ostane bolj gibljivo in prožno – borilne veščine, pri katerih telo postavljamo v nevsakdanje položaje so odlične v ta namen.

 

  1. Učenje karateja je zanimivo – če se odločite za karate, boste vstopili v čisto nov svet in počasi ga boste odkrivali in spoznavali, da se za učenjem borilnih položajev, gibov in tehnik skriva tudi filozofija in marsikatera življenjska modrost, zato je vedno kaj, česar se lahko še naučite, vedno kaj, kar lahko še odkrijete.