Ena od oblik vedeževanja oziroma napovedovanja prihodnosti in usode, so tudi kristali, s pomočjo katerih lahko izurjene vedeževalke in vedeževalci s pomočjo svoje nezmotljive intuicije napovejo, kaj pa vas čaka v življenju na različnih področjih – v ljubezni, v službi, na zdravstvenem področju in podobno.

Kristali imajo posebno mesto v vedeževanju, saj marsikdo verjame, da oddajo posebno energijo oziroma imajo posebno moč, ki še spodbuja uvid v prihodnost oziroma tudi v sedanjost in preteklost. V vedeževanju se zato kristali uporabljajo kot pripomoček za transformacijo energije, tako dobre kot slabe.

V vedeževanju so torej kristali prevodnik energije, vsak kristal pa ima še poseben pomen in simbolno vrednost oziroma namen, za katerega se uporablja. Nekateri kristali spodbujajo pozitivno energijo, drugi so namenjeni izboljšanju samopodobe in samozavesti, spet tretji pa imajo druge učinke. Prav zato je pomembno, da zase izberemo pravi kristal.

Kako izbrati pravi kristal zase? Nekateri pravijo, da je treba enostavno začutiti, kateri kristal je pravi za vas. Če vam je nek kristal posebno všeč, vas energija očitno vleče k njemu, zato ne bo nič narobe, če si ga privoščite. V primeru, da želite svoje življenje izboljšati in spremeniti na točno določenem področju, pa je prav, da tja usmerite vso svojo energijo, pri čemer vam lahko pomagajo tudi kristali. V tem primeru morate izbrati pravi kristal, ki bo okrepil energijo na točno določenem področju vašega življenja in vam pomagal, da boste na tem področju spremenili svoje življenje ter ga izboljšali.

Pri izbiri kristala si lahko pomagate z informacijami, ki jih najdete na spletu, prav tako pa lahko za nasvet, kateri kristal bi bil pravi za vas, vprašate tudi svojo vedeževalko. Na podlagi energije, ki jo oddajate, in vaših osebnostnih lastnosti, vam bo lahko priporočila uporabo določenega kristala in vam tudi razložila, kako ga uporabljati in kako ga nositi.