Ste kdaj že pomisli na najem taksija, da vas zapelje na določen kraj, ko ni nikogar, ki bi vas lahko v tistem času peljal, pa niste bili sigurni, saj ne veste koliko to stane, je drago ali poceni?

Mogoče imate nek stereotip o prevozih s taksisti in jim ne zaupate, ampak naj vam pomagamo in vam razložimo, da so taksi službe vredne vašega zaupanja. Taxi cena je v zdajšnjih časih veliko manjša, kot so bile včasih, ko so bile cene zelo visoke. Nekateri taksisti pa bi radi od nas dobili čim več denarja, zato morate biti previdni in vedno zahtevati račun, saj vam le tako lahko dokažejo kako in zakaj so vam to zaračunali.

Če vam taksist zaračuna zelo visoko ceno se lahko pritožite, saj naj bi bile cene približno enotne. Taksisti vozijo veliko različnih avtomobilov, nekateri vozijo bolj prestižne avtomobile, drugi manj prestižne. V taksiju se lahko vozijo do štiri osebe naenkrat, če je ljudi več taksi prevozniki ponujajo tudi enoprostorna vozila ali kombije z predhodnim dogovorom. Če se peljete na daljše razdalje, imajo nekateri taksisti v ponudbi tudi možnost, kjer se peljete določeno število kilometrov, in imate prevoz nazaj brezplačen. V Sloveniji je veliko različnih taksi služb, veliko jih je tudi lokalnih, kar pomeni da vozijo le v določenem mestu, oziroma izven mesta ampak je povratna vožnja tudi plačljiva. Preden pa se dokončno odločite za najem taksija, je najbolje preveriti cene. Velikokrat imajo taksi prevozniki objavljene na spletu, in tako lahko cene primerjate med seboj. Poiščite, če ima katera taksi prevozna služba v tistem času akcijo in mogoče boste pri prevozu privarčevali nekaj evrov. Da vas nebo skrbelo taksisti ne smejo zaračunavati prtljage, vsaj ne po mestu, če pa vas dopeljejo v drugo občino, pa vam jo lahko, če jo seveda imate.