Veliko ljudi se sprašuje o takšnih in drugačnih naložbah saj bi radi zavarovali in celo oplemenitili svoj denar. Velika večina naložb je zelo riskantnih, a naložbe v žlahtne kovine so se izkazale za najmanj riskantne, saj cena zlata ali srebra nikoli ne bo strmo padla.

Zlato je kot konvertibilna valuta na svetu poznan že več tisoč let, skozi celotno zgodovino pa je imel visoko vrednost. Vrednost zlata je seveda odvisna od njegove čistoti. V fizični obliki je zlato zelo likvidna stvar, vedno pa ga lahko prodate za določeno ceno za razliko od denarnih valut, ki lahko sčasoma postanejo brez vrednosti. Povpraševanje po zlatu vedno bolj narašča, večina svetovnih analitikov pa meni, da je zlato podcenjeno glede na splošno zadolženost držav. Cilj vsake naložbe je varna razporeditev vašega kapitala, pomembno pa je, da je ta dobrina tudi likvidna. Likvidnost pomeni, da lahko naprimer zlato vedno prodate po ceni na svetovni borzi. Dnevne cene zlata in drugih dobrin lahko spremljate na številnih spletnih straneh.

Naložbeno zlato je varna naložba veliko bolj kot pa naprimer trgovanje z delnicami ali podobnimi stvarmi. Zlato lahko prodate ali pa kupite v različnih poslovalnicah, vendar vzemite v zakup, da bo nakupna cena vedno nižja od prodajne. Če imate namen služiti denar z vašim zlatom je zato spremljanje svetovnih borz in cen zlata neizbežno. Precej varna naložba vašega denarja pa je tudi v različne srebrne ali zlate priložnostne kovance.

EdisonGold je ena izmed takih poslovalnic, pri njih lahko kupite naložbeno zlato pa tudi srebro in nakit, nudijo pa tudi odkup zlata. V poslovalnici se lahko zglasite osebno, ali pa nakup opravite kar prek spleta. Na voljo so vam zlate palice vse od 1g pa do 1000g, cene pa varirajo glede na svetovne cene zlata.

V njihovi spletni trgovini si lahko ogledate različne izdelke, poleg zlatih palic pa vam omogočajo tudi nakup različnih priložnostnih zlatih kovancev, naložbenega srebra in ostalih izdelkov. Odkupujejo tudi nakit in pa ostale dobrine. Če na vaš nakit niste sentimentalno navezani je to najkrajša pot do denarja saj večje količine denarja ne boste dobili nikjer drugje tako hitro kot pri prodaji zlata.

Naložbeno zlato se vam vsekakor splača kupiti, če razpolagate z večjo količino denarja, vendar je potrebno nenehno spremljanje svetovnih borz, da je naložba efektivna. Za več podatkov vam svetujem ogled njihove spletne strani, lahko pa jih pokličete tudi osebno saj vam bodo tako lahko najbolje svetovali v vašem primeru.