Si želite, da bi vaš dom lepo dišal? Iščete izdelke, ki bi poskrbeli za prijetne vonjave v vašem domu, a hkrati želite, da bi bili ti izdelki čim bolj naravni? Vas zanima, kaj morajo vsebovati dišave za dom, da služijo svojemu namenu, oddajajo prijetne vonjave in so hkrati res naravne? Njihova osnova morajo biti naravna esenčna olja in  rastlinski izvlečki, za katere obstojnost se uporabi bioalkohol. Zaradi tega vas po uporabi ne bo bolela glava, kot se to rado zgodi pri kakšnih manj naravnih osvežilcih zraka, prav tako pa vonj ne bo premočan ali umeten, ampak res zelo prijeten.

Certifikat IFRA, da sestavine niso toksične

International fragrance association preverja dišave za dom in osvežilce zraka ter tistim, ki so varni za uporabo in ne vsebujejo toksičnih sestavin podeljuje poseben certifikat IFRA. Če nek osvežilec zraka takšnega certifikata nima, ga nikar ne uporabljajte! Takšen certifikat vam namreč pove, da je osvežilec primeren za uporabo in da ga lahko uporabljate brez skrbi, saj vsebujejo samo sestavine, ki so prijazne do ljudi. Če so te sestavine prijazen tudi do okolja, pa je še toliko bolje, zato je najbolje izbrati ekološke osvežilce zraka.

https://www.essentiq.si/disave-za-dom/

Ekološki osvežilci zraka

Ekološki osvežilci zraka vsebujejo le naravne sestavine, kar je vsekakor zelo pomembno. Vendar pa je treba pri uporabi takšnih osvežilcev ali kar vseh izdelkov misliti tudi na ekologijo in onesnaževanje okolja. Imamo namreč le en svet, ki ga moramo čim manj onesnaženega zapustiti svojim zanamcem. Zaradi tega ekološko ozaveščeni ljudje pri nakupu izdelkov gledajo tako sestavine, ki jih ti vsebujejo, kot na vrsto in material embalaže, v katero so pakirani.

Ekološki osvežilci zraka so torej le tisti, ki so pakirani v ekološko embalažo in imajo tudi ekološke sestavine. Takšni so recimo osvežilci zraka Essentiq, ki so izredno kvalitetni. Vsebujejo namreč samo naravne sestavine ter imajo embalažo iz stekla, lesen zamašek in palčke iz ratana. Torej gre za embalažo iz materialov, ki so naravni oziroma jih je mogoče reciklirati.