Na vrtu si ljudje radi ustvarimo idilo, zato tja posadimo najrazličnejša drevesa in kaj podobnega. Veliko ljudi se odloči tudi za postavitev različnih izdelkov iz lesa.

Ptičja hišica je med njimi zelo priljubljena.

Podjetje Woodee.si na svojih prodajnih policah ponuja marsikaj, med drugim tudi različne izdelke iz lesa.

Ptičja hišica je izdelek, ki je v zadnjem času pri njih zelo iskan in posledično tudi dobro prodajan artikel. Ptičjo hišico lahko postavimo na višje mesto v bližini naših dreves ali pa celo grma, da se bodo ptice v njej lahko počutile varno. Pri tem moramo paziti, da tovrstne hišice ne bodo dostopne živalim, kot so npr. mački.

Ker imajo ptice rade predvsem mirno in suho okolje, poskrbimo, da hišici najdemo prostor, ki ni izpostavljen vetru. Veter namreč lahko v hišico nanaša dež in sneg ter posledično odnaša hrano. Ptice najlažje hranimo z že pripravljeno mešanico prosa, sončničnih ter konopljinih semen. V hišico pa jim lahko natrosimo tudi bukov žir, bučna semena, jabolka, rozine ali pa jim  preprosto ponudimo ovsene kosmiče. Ne smemo pa jim dajati slane hrane, kot je npr. suh kruh, saj se ta lahko v njihovem majhnem želodčku preveč napne in ptice bi lahko zaradi tega poginile. Seveda pa jih moramo hraniti redno, predvsem od pozne jeseni pa vse do pomladi, ko se noči shladijo, še posebno pa kadar pritisne zelo hud mraz.

Ptičjo hišico moramo redno pregledovati in seveda tudi čistiti, saj se v njej vedno naberejo vse mogoči ostanki hrane in ptičji iztrebki, ki lahko povzročijo najrazličnejše bolezni in ostale okužbe.

Hišice za ptice so torej lepe in razgibane oblike, ki popestrijo prav vsak vrt in balkon. Odprtine na vseh straneh hišice ponujajo varno zavetje in enostaven dostop do hrane za ptice ter lajšajo čiščenje hišice. Podaljšana streha pa poskrbi, da njena notranjost ostaja vedno suha. Snemljiv dimnik omogoča enostavno dosipanje semen, ki jih moramo pticam redno ponuditi. To je tudi osnovni namen te hišice.