Poroka je dogodek, ki se ga spominjamo celo življenje, zato pred samim dogodkom ljudje dobro premislimo, komu zaupati organizacijo.

Organizacija porok je na slovenskem trgu aktualna zadeva. Mnoga podjetja se ukvarjajo z organiziranjem tako pomembnega dogodka. V svoji ponudbi nam omogočajo že prav vse.

Vedno več parov se odloči za poroko na krajih, ki so še posebej mikavni za tak dogodek. Zelo priljubljena je na primer poroka na gradu.

Grad Tušanj je že eden takih lokacij, ki vključujejo tudi poroke. Organizacija porok na gradu Tuštanj je pričela potekati leta 2013, ko je grad postal uradni prostor za sklepanje zakonskih zvez. Poroke so na tem mestu možne ob sobotah.

Poroke se odvijajo v poročni dvorani ali pa v grajskem atriju. Obe destinaciji sta enako privlačni in pari se odločajo tako za eno kot tudi za drugo možnost. Lahko se odločite za običajno poroko ali pa za t. i. grajsko poroko. Grajska poroka ponuja še sprejem z grajsko stražo, dobrodošlico s kruhom in zaseko ter zeliščnim napitkom. Pred vhodom pa nas sprejmeta celo grof in grofica. Sanjsko, kajneda?  Na sam dogodek nas pripelje prava dunajska kočija, ob tem pa imamo možnost, da nam na taki poroki zaigrajo leseni rogisti s fanfarami.

Poroka je tako obogatena še s sprejemom svatov pred grajskimi vrati. Nevesto in ženina pozdravi lastnik gradu in jih popelje v grajske sobane, svatje pa se posedejo v poročno dvorano. Nato se nevesta in ženin skupaj s pričama pripravita v sprejemni dvorani, od koder se potem odpravita v poročno dvorano, in sicer ob spremljavi poročne koračnice.

Sledi živa glasba in poroka se tako nadaljuje. Na koncu protokol prinese še šampanjec. Z njim nevesta in ženin nazdravita z matičarjem. Vzporedno pa operni pevec zapoje napitnico. V spomin seveda dobita priložnostno darilo. Protokol še pospremi mladoporočenca do zvona želja, ostali svatje pa so povabljeni v grajski atrij.

Poroka se zaključi s pogostitvijo svatov v obliki, ki jo določimo sami. Fotografiranje pa poteka v grajskem ambientu.