Masaža ima veliko pozitivnih učinkov na celotno telo. Prispeva k boljšemu zdravju in počutju, izboljšuje prekrvavitev in krvno sliko, ima pozitivne učinke na mišičevje in izboljšuje presnovo. Poleg vseh pozitivnih učinkov na telo, pa zelo dobro vpliva tudi na psihološko stanje človeka.

Najprej se je razvila v starodavni Indiji, od tja pa se je hitro razširila na Kitajsko, kjer se v zapisih prvič tudi omenja kot oblika zdravljenja. Knjiga z imenom ”Klasična knjiga notranje medicine Rumenega cesarja” danes velja za klasično delo, iz katerega se še vedno učijo vsi maserji. Ljubitelji so bili tudi Egipčani, kar dokazujejo njihove slike na grobnicah. Nato se je razširila še na zahod, v Staro Grčijo in Rim.

Poznamo več vrst masaže. Najbolj znana je zagotovo klasična, ki služi predvsem za sproščanje napetih mišic telesa. Uporabljajo se različne masažne tehnike, kot so otiranje, gnetenje, sekanje in tolčenje. Vedno se najprej začne na hrbtu, kjer se mišice najprej pogladi in ogreje nato pa sledi otiranje  in gnetenje napetih predelov, da se doseže globinska prekrvavite in zmehčanost. Nato nadaljujemo še z masiranjem nog in rok ter obraza in glave.

Pri terapevtski masaži hrbta gre za bolj natančno globinsko masiranje mišic hrbta in njihovih narastišč, s katerimi odpravimo mišične vozle. Z njo povrnemo občutek vitalnosti, pospeši se tudi odvajanje strupov, ki so se nakopičili zaradi nezadostne prekrvavljenosti. Priporoča se pri vseh lažjih in težjih poškodbah  in problemih, kot so na primer stare poškodbe hrbtenice, posedanje vretenc, hernija diska, išijas, itd.

Če razmišljate, da bi se prepustili spretnim rokam maserjev, potem vam priporočamo, da obiščete Masažni kotiček Igorja Hočevarja, kjer lahko po akcijskih cenah rezervirate obisk. Masaža bo izvedena vsakič zelo kvalitetno. Na voljo so vam tako klasična kot terapevtska. Lahko se pa odločite tudi za karniosakralno terapijo, ki je primerna za vse težave, tako akutne kot kronične.