Pred začetkom projektiranja elektro instalacij je potrebno najprej vedeti kakšne potrebe ima investitor glede zahtev in pozicije elektro priključkov in razsvetljave, saj je električna inštalacija bistvenega pomena za ustrezno delovanje objekta. Pri projektiranju močnostnega dela elektrike mora investitor navesti katere porabnike električne energije bo uporabljal v objektu. Na podlagi teh podatkov, projektant elektro instalacij predvidi potrebno električno moč, vtičnice in fiksne priključke, razsvetljavo ter luči, in stikala ter morebitne senzorje gibanja.
Poznamo različne vrste elektro priključkov kot so na primer vtičnice, krmiljenje rolet, krmiljenje garažnih vrat, klima in split sistemi, UPS in dizel agregati. Vrste razsvetljave so splošna, varnostna, razsvetljava za poslovne objekte in industrijske objekte. Pri zahtevnem objektu je potrebno poleg splošne razsvetljave predvideti še varnostno razsvetljavo in varnostne znake. Pri postavitvi lokacij varnostnih znakov po objektu je potrebno upoštevati študijo požarne varnosti.
Projektiranje elektro instalacij zaupajte le najboljšim projektantom, saj vas lahko kasneje, v primeru neprimernega projekta, to kar precej udari po vašem žepu. Arhitekturni biro Enplan vam zagotavlja najbolj kakovostno dodelane projekte elektro instalacij. Naredili bodo projektacijo za vse vaše elektro priključke, strelovod, nizkonapetostne priključke, integrirane in klasične sončne elektrarne in komunikacije. Pripravijo vam projektno dokumentacijo elektro instalacij za stanovanjske, poslovne, javne, industrijske in gospodarske objekte. Glede na zahtevnost objekta pri projektiranju upoštevajo tudi vso trenutno zakonodajo, ki jo je potrebno upoštevati, prav tako pa upoštevajo vaše želje, kot na primer video nadzor, ozvočenje, govorne naprave …
Nudijo vam tudi eno uro brezplačnega svetovanja. Delujejo tudi na področju arhitekture, strojnih instalacij, gradbenih konstrukcij in energetskih sanacij. Imajo skupino izkušenih projektantov z vseh področij, zaradi katerih bo vsaka skrb odveč.
Elektro projektiranje bo tako narejeno strokovno in kakovostno, v nasprotnem primeru namreč lahko pride do velikih težav – odpovejo lahko ne le posamezni stroji ali naprave, priključene na električno inštalacijo, temveč je lahko neustrezna napeljava nevarna za celotno zgradbo in lahko ogroža tudi življenja ljudi.