Želite poskrbeti za urejeno okolice hiše? To lahko predstavlja velik časovni zalogaj, saj se na vrtu in v okolici vedno najde kakšno delo. Časa pa nikoli ni na pretek. Poleg tega je včasih problem tudi to, da je okolica nesmotrno urejena, kar pomeni, da za skrb zanjo in nego rastlin porabimo več časa, kot bi ga bilo treba. Zaradi tega je zelo pomembno načrtovati, kaj vse bi radi imeli na vrtu in okrog hiše ter čemu se raje odpovedati, ker nam bo vzdrževanje jemalo preveč dragocenega časa.

Če namreč okrog hiše položimo tlakovce, med katerimi se zarašča plevel, je dela veliko več, kot če bi dvorišče asfaltirali. Enako velja v primeru, če se odločimo za rastline, ki potrebujejo nenehno obrezovanje, gnojenje, privezovanje in zalivanje ali pa če izberemo rastline, ki so bolj odporne in ne potrebujejo posebne nege. Treba je najti nek kompromis, med tem, kar nam je všeč, in med količino nege in vzdrževanja, ki sta potrebna za to, da vrt ostane urejen.

V primeru, da nam za urejanje okolice hiše zmanjkuje časa in da ta nikoli ni takšna, kot bi si želeli, je treba dobro razmisliti, kako bi lahko ukrepali. Kaj lahko spremenimo, katere rastline zamenjamo, kako lahko vrt uredimo tako, da bomo za njegovo urejanje porabili čim manj časa?

Za načrtovanje ureditve lahko kontaktiramo tudi vrtnarsko podjetje Skerca, ki bo poskrbelo za planiranje in skupaj z vami oblikovalo načrt ureditve in zasaditve. Dober načrt je namreč osnova, ki poskrbi za to, da je vaš vrt res kar se da smotrno urejen. Skupaj boste izbrali ustrezne rastline, ki ne potrebuje toliko nege, a so vseeno zelo lepe. Pomagali vam bodo tudi pri načrtovanju ostalih delov vrta, zelenice, dvorišča, ograjevanja itd. Obstaja namreč veliko različnih možnostih, med katerimi lahko izbirate.

Prav tako vam bodo pomagali z različnimi nasveti o negi vrta in rastlin, po želji pa lahko kakšno vrtnarsko opravilo naredijo tudi namesto vas. Ukvarjajo se namreč z vrtnarskimi storitvami, kot so polaganje travnih tepihov, izbira in namestitev namakalnih sistemov, obrezovanje in nega živih mej, grmovnic in dreves in podobno. Tako boste imeli lepši vrt, za nego pa boste porabili manj časa.