Trendi pri oblikovanju pohištva se hitro spreminjajo, usnjeni kavči pa ostajajo v modi vedno in povsod. So namreč trpežni, lepi in skorajda večni, saj imajo zelo dolgo življenjsko dobo. Kakovostno usnje se namreč ne obrabi hitro, ampak ohrani svojo lepoto dolgo, dolgo časa. Usnjeni kavči so tako tisti kos pohištva, v katerega se vam splača investirati. Pri tem pa nikakor nima smisla varčevati, ampak si privoščiti najboljše, saj nam bo dobroslužilo več let.

Glede na to, da imajo usnjeni kavči tako dolgo življenjsko dobo, je priporočljivo, da izberete bolj nevtralne tone barve usnja, ki se jih ne boste naveličali. Klasična črna barva se usnju sploh lepo poda, zanimive pa so tudi drugi bolj nevtralni odtenki. Poleg čisto bele, za katero se kupci ne odločajo prepogosto, saj jih je strah, da se bo prehitro umazala, so med nevtralnimi barvami na voljo tudi različni odtenki bež barve, sive, rjavkaste in številnih drugih barv. Če ste drzni, si lahko privoščite tudi kavč v rdeči barvi, ki bo postal osrednji kos vaše dnevne sobe, ne glede na to, s čim ga boste kombinirali.

Črni usnjeni kavči so najbolj standardna izbira, za katero ne bo težko najti ustreznih kombinacij drugega pohištva in dodatkov, saj takšni kavči pašejo prav povsod. Enostavni so za kombiniranje ter zelo udobni, seveda pa je pomembno, da so kvalitetno narejeni. Usnje se namreč lahko zelo razlikuje v kvaliteti, kar se pozna tako pri občutku pri sedenju kot pri obrabi. Splača se vam investirati v prvovrstno usnje, seveda pa se lahko odločite tudi za izdelavo custom made kavča. Takšni usnjeni kavči so namreč izdelani zelo natančno in s skrbno izdelanimi ter premišljenimi detajli, predvsem pa bo kavč tako točno tak, kot si ga želite. Ne glede na obliko, barvo in kvaliteto samega materiala mora biti udobje tisto, ki prevlada!