Če si pod pojmom električni radiator za kopalnico predstavljajte navaden kalorifer, potem zagotovo že dolgo niste kupovali grelca za ogrevanje prostorov. Sodobna grelna telesa, ki delujejo na elektriko, namreč oblikuje prvovrsten dizajn in odlična oblika, zaradi katere se prilegajo vsakemu prostoru. Najboljši modeli so zasnovani minimalistično in so izredno tanki.


Poleg tega pa so oblikovalci in proizvajalci pa tudi uporabniki ugotovili, da je veliko bolj praktično, če se grelno telo namesti na steno, kot če ga imamo na sredi prostora na kolescih, zraven pa še kabel, čez katerega se spotikamo. Najboljša izbira je torej stenski radiator. Od klasičnega kaloriferja pa se ne razlikuje le po načinu montaže in videzu, temveč tudi po svoji učinkovitosti in varčnosti. Sodobni modeli porabijo namreč izjemno malo električne energije, saj se proizvajalci vedno bolj zavedajo, kako pomembna lastnost je energetska učinkovitost.


Na tem področju še posebej prednjači norveški proizvajalec Glamox, ki izdeluje izredno varčna grelna telesa v različnih oblikah, barvah in dizajnih. Če izberete njihov električni radiator za kopalnico, boste gotovo zadovoljni tako z njegovim delovanjem kot s tem, koliko električne energije bo porabil. Obstaja sicer veliko različnih modelov, med katerimi lahko izbirate in ki jih lahko po obliki, moči, velikosti in drugih lastnostih prilagodite svojim potrebam. A prav vsem je skupno to, da so izjemno varčni, za kar je zaslužen napreden termostat, ki omogoča neverjetno preciznost.


Zaradi tega se ne more zgoditi, da bi se električni radiator za kopalnico Glamox pregrel in tako po nepotrebnem porabljal električno energijo, saj se grelec takrat, ko doseže določeno temperaturo, preprosto sam ugasne. Po drugi strani pa je skrivnost njegove varčnosti tudi v tem, da se grelec spet samodejno takoj prižge, ko temperatura v prostoru samo malenkostno pade. Zaradi tega se ne more zgoditi, da bi temperatura preveč padla in da bi bilo spet potrebne veliko energije za to, da se prostor zopet ogreje. Na tak način se porabi le minimalno energije, temperatura v prostoru pa ostaja konstantna.