V največji meri se zavedamo, kako zelo pomembna je vodovodna inštalacija in z njo tudi vodovodne cevi v prav vsakem objektu. Izjemno pomembno je, da so vodovodne cevi narejene iz najbolj primernih materialov. Posledično s tem sistemom ne bomo imeli večjih težav. Žal pa se tudi zavedamo, da na vodovodnih ceveh zelo pogosto nastane korozija. Tudi za to je potrebno cevi redno pregledovati in čistiti. Ko se odločamo za čiščenje vodovodnih cevi, je najbolj pomembno, da vemo, iz katerega materiala so narejene. Prav tako je pomembna tudi vrsta čiščenja. Če korozije ne odpravimo pravočasno, potem se lahko zgodi, da cevi začnejo puščati, posledično je potrebna sanacija celotne vodovodne inštalacije.

Čiščenje z abrazijo

Vsekakor je pomembno, da nam pri čiščenju tako pomembnega sistema pomagajo tudi izkušeni mojstri, ki pri svojem delu uporabljajo vrhunske naprave ter sredstva. Zelo priljubljena vrsta čiščenja vodovodnih cevi je z abrazijo.

Čiščenje vodovodnih cevi z abrazijo v prvi vrsti od nas zahteva, da se naše vodovodne cevi povsem osušijo. Šele nato lahko sledi odstranitev vseh vodovodnih armatur. Sledi postopek prepihovanja cevi z zrakom, ki s seboj nosi posebna abrazivna zrna. Pri tem se lahko uporabi tudi podtlačni ali nadtlačni postopek. Premeri zrn so pri tem različni, prav tako tudi hitrost zraka. Seveda pa je predvsem od materiala cevi odvisno, kaj točno bomo izbrali pri čiščenju.

Pri čiščenju jeklenih cevi lahko kaj hitro nastanejo težave. Zračni tok lahko ne doseže prav vseh mest. v takem primeru je najbolje, da se odločimo za čiščenje vodovodnih cevi z zrakom v nasprotni smeri. Vodovodne inštalacije bodo na ta način lahko veliko bolj očiščene. Pri čiščenju bakrenih cevi s pomočjo abrazije najprej odstranimo film ogljikovih spojin.

Mojstri čiščenja cevi na spletu

Do najboljših mojstrov, ki nam bodo pomagali očistiti vodovodno inštalacijo, se nahajajo na spletu, kjer na svojih straneh predstavljajo še druge storitve, ki jih pogosto potrebujemo za kakovostno bivanje.