Kateri električni radiatorji imajo nizko porabo oziroma pri kateri znamki je poraba najnižja? Če se to sprašujete tudi vi, potem vas bo gotovo razveselila novica, da obstaja norveška blagovna znamka, ki se že leta trudi trgu ponuditi prav to – čim bolj varčno rešitev za ogrevanje z elektriko. To je blagovna znamka Glamox, ki jo lahko kupite tudi v Sloveniji. Njihove izdelke boste našli na spletni strani silenos-ogrevanje.si, kjer vas čakajo prav vse potrebne informacije o njihovih izdelkih in njihovi porabi.

Glamox električni radiatorji porabijo manj!

Zakaj so električni radiatorji Glamox prava izbira za vse, ki si želijo znižati porabo energije za ogrevanje? Ker porabijo tudi do 35 % manj električne energije! To vam omogoča lep prihranek ter je tudi veliko bolj ekološko. Vsi vemo, da zaloge energije v svetu niso neomejene, zato je prav, da z energenti ravnamo varčno in preudarno ter izbiramo takšne naprave, ki omogočajo čim manjšo porabo energije.

To mora veljati tudi pri izbiri naprav za ogrevanje, saj prav zanj porabimo zelo veliko energije, kar se pozna tudi pri položnicah. Z izbiro varčnega sistema ali varčnih naprav za ogrevanje lahko porabo energije precej zmanjšamo in tako naredimo nekaj dobrega za okolje in za našo denarnico. Z manjšo porabo energije se namreč zmanjšajo tudi stroški za ogrevanje.

Učinkovitost ogrevanja na elektriko

Ogrevanje z električno energijo, kakršnega omogočajo električni radiatorji Glamox, pa ni le zelo varčno, ampak tudi nadvse učinkovito. To pomeni, da ni le energetsko učinkovito, ampak učinkovito tudi z vidika udobja, ki ga omogoča takšen način ogrevanja. Na tak način boste namreč lahko prav vsak prostor v stanovanju, hiši ali kje drugje ogreli zelo hitro in učinkovito, predvsem pa bo temperatura v njem točno takšna, kot piše na termostatu, predvsem pa konstantna.

Vsi modeli imajo namreč zelo precizen termostat, ki učinkovito uravnava temperaturo v prostoru ter skrbi za to, da je ta čim bolj konstantna. Padci temperature so namreč velikokrat razlog za višjo porabo energije, zato mora grelnik skrbeti za to, da do njih ne pride. Tako bo poraba nižja, počutje v prostoru pa boljše, saj bo prostor ves čas prijetno ogret.