Klobučni papir je res vsestransko uporaben. Gre namreč za precej tanek ovijalni papir, v katerega lahko zavijemo najrazličnejše vrste izdelkov. Samo ime izvira iz tega, da so včasih vanj zavijali klobuke, danes pa vanj zavijamo šopke, keramične skodelice, kreme, pekovske izdelke in še kaj – praktično katerekoli izdelke nekoliko manjših dimenzij. Njegova uporaba je enostavna, poleg tega pa gre za lahek material, zato je priročen tudi v primeru, da bi radi dodatno zaščitili izdelke, ki jih boste poslali po pošti.

Za cvetličarje, trgovce in vse ostale

Kot že rečeno, je klobučni papir vsestranski. Najbolj pogosto pa ga uporabljajo cvetličarji, prav tako pa se pogosto uporablja tudi v različnih prodajalnah, pekarnah in lekarnah. Če želite izdelke, ki jih prodajate, nekoliko zaščititi, preden jih predate stranki, bo tak papir prav prišel tudi vam, ne glede na to, s katero dejavnostjo se ukvarjate. Enako velja v primeru, da izdelke pakirate v škatle, vendar je lepo, če so ti v škatli še dodatno zaščiteni – oviti v papir.

Ovijalni papir za različne namene

Takšen papir se sicer največkrat uporablja za ovijanje izdelkov, vendar pa lahko te z njimi tudi pokrijete ali poskrbite za to, da bodo vaši izdelki v škatli zloženi na ustrezni papirni podlagi. Prav tako lahko z zmečkanim papirjem napolnite keramične skodelice, kozarce in druge podobne izdelke ter jih tako dodatno zaščitite. Lahko se uporablja tudi kot polnilo kartonskih škatel in druge embalaže, seveda pa je v ta namen še bolje uporabljati prav temu namenjena polnila. Nekateri ga uporabljajo tudi za risanje krojev ter v različne druge namene.

Več debelin in velikosti

Pri izbiri upoštevajte velikost izdelkov, ki jih želite oviti oziroma zaščititi s papirjem ter tudi namen njegove uporabe. Na voljo so različne debeline oziroma gramature, ki vam omogočajo, da izberete takšno vrsto papirja, ki je najbolj primerna za vas glede na namen uporabe. Klobučni papir je sicer dobavljiv v obliki formata ali v roli, kjer si ga lahko odrežete na poljubno velikost.