Kako se pri pakiranju obnesejo različne rešitve? Raztegljiva streč folija je ena od najbolj uporabnih rešitev za pakiranje. Čeprav se v ta namen lahko uporabljajo tudi razne druge možnosti, pa zagotovo velja, da ne morejo služiti toliko različnim namenom uporabe, kot to zmore streč folija. Odlikuje jo velik raztegljivost in prilagodljivost, zaradi katere se odlično oprime vsakega izdelka, tega zaščiti in prepreči vdor vlage vanj, hkrati pa izdelke ščiti tudi pred raznimi drugimi zunanjimi dejavniki. 

Za manjše izdelke ali ovijanje palet 

Streč folija je na voljo v več različicah. Te se razlikujejo glede na mnoge lastnosti, med katerimi so tudi dimenzije. Tako takšen pakirni material obstaja tudi v mini različici, ki omogoča ročno pakiranje izdelkov manjših dimenzij. Velikokrat se tako takšna mini različica uporablja pri pakiranju zelenjave ali sadja, pa tudi raznih drugih manjših izdelkov, predvsem tistih nepravilnih oblik. Omenjeni pakirni material je namreč kot nalašč za to, saj se prilagodi obliki izdelka. Poleg mini različice pa so na razpolago tudi druge dimenzije, med drugim je možno omenjeni pakirni material dobiti tudi v dimenzijah, ki omogočajo ovijanje palet. Največkrat se seveda za takšno ovijanje poskrbi strojno. 

Strojna uporaba poskrbi za večjo ekonomičnost 

Streč folija se lahko uporablja pri ročnem ali strojnem pakiranju – ima pa slednje kar nekaj prednosti, zaradi katerih pri potrebi po pakiranju večje količine izdelkov ali tovora oziroma v primeru, če so ti večjih dimenzij, gotovo velja razmisliti o nakupu stroja za pakiranje. Strojno pakiranje oziroma ovijanje namreč prinaša številne prednosti, kot so: 

  • večja ekonomičnost pri uporabi pakirnega materiala, saj stroj optimalno prilagodi njegovo porabo tako, da se ga ne porabi niti centimeter preveč, 
  • nižji stroški pri nakupu pakirnega materiala, saj se ga pri strojnem pakiranju porabi manj, 
  • hitrejše ovijanje izdelkov, 
  • boljša zaščita izdelkov, saj bodo ti bolje in bolj tesno oviti, 
  • enaka kvaliteta ovijanja pri vsakem izdelku ali tovoru, zaradi česar bo ves tovor varno prišel na svoj cilj. 

Kje se lahko kupi streč folija? 

Pakirne materiale je najbolje kupovati v za to specializiranih trgovinah. Tam imajo namreč veliko večjo ponudbo, kar vam omogoča, da lahko izberete material po svoji meri. Zelo pomembno je namreč, za kakšne dimenzije, debelino, vrsto, prožnost in druge lastnosti se odločite. Od tega je namreč odvisna kakovost pakiranja in to, kako dobro bodo pakirani izdelki zaščiteni.