Ko ljudje zaključimo šolanje in pridobimo neko stopnjo izobrazbe, se ponavadi veselimo, da bomo v kratkem dobili delovno mesto, ki nam bo omogočilo normalno življenje, kasneje pa tudi družino. Kaj hitro pa pademo na realna tla, saj ugotovimo, da za nas trenutno ni primernega delovnega mesta, za katerega smo se vsa ta dolga leta izobraževali, zato smo razočarani in ne vemo, na koga točno bi se obrnili.

Tako ponavadi začnemo opravljati priložnostna dela, ki ne trajajo prav dolgo in tudi plačana niso ne vem kako dobro. In nenazadnje pristanemo na Zavodu za zaposlovanje, kjer še naprej iščemo možnosti za naše delovno mesto, ki si ga ves čas tako zelo želimo.

Zavod za zaposlovanje  nam v resnici prinaša vsak dan novo priložnost za zaposlitev, le če uporabimo njihov iskalnik po prostih delovnih mestih.

Zavod za zaposlovanje na svoji spletni strani torej ponuja vse možne informacije v povezavi z zaposlovanje,. Na njihovi spletni strani si lahko izberete okence prosta delovna mesta/izberite primeren ukrep/karierno središče/javna dela 2017/e-svetovanje/programi/skupaj do zaposlitve/denarno nadomestilo …

Skratka spletna stran je dovolj bogata, da bo prav vsak resnično nekaj našel za sebe. Njihov glavni namen pa je vsak dan na novo prikazovati delovna mesta, ki so prosta in ki bi lahko ustrezala tudi nam. Če torej sledimo takim in podobnim organizacijam, potem nam nikakor ni potrebno skrbeti, da si ne bi našli primernega dela, ki bi nas razveseljevalo in prinašalo finančno neodvisnost.

Seveda pa je predvsem odvisno od nas samih, kako bomo stvari sprejemali, se zanje odločili … Ni dovolj samo to, da nas nekdo vsak dan opominja na prosto delovno mesto, ki bi ustrezalo nam. Tudi mi moramo za to kaj storiti. To, da je mesto prosto, niti še prvi korak ni. V resnici moramo torej prvi korak narediti sami. Vzpostaviti moramo namreč prvi kontakt z delodajalcem. Nadaljevanje dogajanja pa je potem seveda odvisno od obeh in ne samo od nas.