Video domofon IIS je napredna elektronska naprava, ki se uporablja tako za govorno, kot tudi video komuniciranje z obiskovalci. Video domofoni IIS so poleg tega namenjeni tudi odpiranju vhodnih ali dvoriščnih vrat, v kolikor imajo te nameščeno elektronsko ključavnico. Lahko se jih montira tako v stanovanjske bloke, kot tudi večstanovanjske hiše, uporabni so tudi v enostanovanjskih hišah, ki imajo enega ali pa več vhodov (lahko se namesti največ 4 klicne enote), namestijo pa se lahko tudi v poslovne in druge zgradbe. Video domofoni IIS imajo, v primerjavi z drugimi, podobnimi napravami, številne prednosti.

Notranje enote tega tipa domofona so kompatibilne, oziroma povezljive, posledično pa lahko stranka izbira med različnimi modeli, katere se lahko poveže v sistem. Kot kamere domofona IIS je kar 92 stopinj, kar omogoča široko pokrivanje vidnega polja, na domofonski sistem pa se lahko brez težav priključi tudi druge naprave, denimo kamere za nadzor okolice hiše. Kamera je premikajoča, domofon pa sestavljen iz najkvalitetnejših materialov, saj so za domofonske enote uporabljeni naslednji elementi: LCD zasloni odlične japonske izdelave, Sony CCD kamere idr. Številni modeli domofona IIS, tako notranji kot zunanji domofoni, so na spletni strani http://www.video-domofoni.si/ trenutno znižani.

Zunanje video domofone lahko kupite za 10% ceneje, prav tako tudi notranje domofone, za domofonske komplete pa nudijo kar 15% popust. Sama montaža domofona je izjemno enostavna, za njo uporabljajo UTP kabel, vendar pa se lahko uporabi tudi že obstoječo napeljavo, npr. takšno, ki je ostala še od starega domofona. Prednost napeljave notranjega sistema domofona je tudi ta, da se lahko namesti kar 4 različne enote, pri montaži se tako lahko npr. kombinira avdio in video enote. Z domofonom IIS so stranke, ki so ga že preizkusile, izjemno zadovoljne, saj hvalijo delovanje domofonskih enot, tako zunanjih kot notranjih, dizajn domofona kot tudi moderen izgled ekrana in pa odlično kakovost ter prijazne cene. Domofoni so na voljo v črni ali beli barvi, med lastnostmi pa boste med drugim našli, te se sicer razlikujejo od modela do modela: več možnih klicnih melodij, možnost priklopa dveh kamer, vertikalni ter horizontalni, nastavljivi kot kamere in številne druge prednosti.