Veliko predstavnikov moškega spola sanja o delu avtomehanikov in avto serviserjev. Mehanske naprave nas enostavno zanimajo, nekatere več, nekatere manj. Če ste samoiniciativni se lahko vzdrževanja vozil priučite tudi sami. Večina današnjih avtomehanikov in serviserjev je svojo pot začela v domačih garažah s predelovanjem mopedov in motorjev, ko so dopolnili dovolj let da so lahko opravili vozniški izpit pa so se poglobili tudi v avtomobile, če ne že prej.

To delo je lahko res zanimivo, če vas delovanje mehanskih stvari zanima. Za različne smeri povezane z vzdrževanjem vozil se lahko izšolate na kateri izmed srednjih strojnih šol. Pr tem delu se boste srečavali z različnimi vozili, ki imajo različne probleme, delo nikoli ne bo dolgočasno, če pa ste pridni in vestni pa lahko zaslužite tudi precej denarja. Prednost tega dela je ta, ker v bližnji prihodnosti zagotovo ne bo izumrl. Na svetu je zelo veliko različnih vozil, za dobro delovanje le teh pa je potrebno tudi redno vzdrževanje. Delo avtomehanikov poteka v zaprtih in pokritih delavnicah. Pri svojem delu uporabljajo različna orodja, pa naj bodo to gedore ali pa refraktomer za uravnavanje višine snopa luči.

Za delo boste seveda različna orodja morali dobro poznati, te izkušnje lahko pridobite sčasoma. Veliko današnjih avtomehanikov se za svoje poklice ni izšolalo, do tam kjer so jih je pripeljala strast in zanimanje za motorna vozila. Tudi sam sem v mladosti veliko časa namenil mopedom in motorjem, ob tem pa sem se naučil zelo veliko. Delo avto mehanikov in serviserjev je lahko naporno, če pa vas delo veseli pa se zanj izšolajte in odprite svojo delavnico. Skrbi, da bi ostali brez dela v tem poklicu ni, seveda v primeru, da boste svoje delo opravljali redno in vestno, drugače bodo vaše stranke ušle h konkurenci, saj je mehanikov dovolj.