Kar naenkrat se je zgodilo, da do svetovnega spleta ne dostopamo več le preko računalnikov in si jih ogledujemo na velikih računalniških zaslonih, ampak do spleta dostopamo tudi preko tablic in pametnih telefonov. Vsaka od teh naprav pa ima drugačne dimenzije zaslona, zato se mora temu prilagajati tudi zasnova spletne strani. Takšni zasnovi spletne strani, ki se prilagaja dimenzijam zaslona, pravimo responsive spletna stran.

To je danes že skorajda nuja, če ne želite, da bi se obiskovalci vaše spletne strani jezili, saj je lahko običajna spletna stran na majhnem zaslonu pametnega telefona praktično neuporabna oziroma zapletena za navigacijo. S takšno spletno stranjo si obiskovalci ne morejo veliko pomagati. Z njo se jim ne da ukvarjati, zato jo enostavno zaprejo takoj, ko vidijo, da ni narejena na responsive način, ter jo pač več ne obiskujejo.

Izdelava responsive spletnih strani poteka podobno kot izdelava običajnih strani, le da je treba že v začetku stran zasnovati in oblikovati tako, da se bo odzivala na velikost zaslona in se mu prilagajala. Pri tem je pomembno predvsem to, kako so oblikovani meniji. Navigacija po spletni strani mora biti oblikovana tako, da jo brez težav uporablja tako oseba, ki po strani brska preko velikega zaslona računalnika, kot tudi oseba, ki stran pregleduje na najmanjšem pametnem telefonu.

Če vas zanima izdelava responsive spletnih strani, kontaktirajte ponudnika oziroma podjetje, ki se ukvarja z izdelavo. V primeru, da vaša spletna stran še ni responsive, potem je skrajni čas, da to spremenite in poskrbite za novo spletno stran, ki bo oblikovan av skladu s sodobnimi trendi. Spletna stran, ki ni responsive, namreč, kot že povedano, odganja obiskovalce. Glede na to, da danes vedno več ljudi dostopa do spleta preko drugih naprav in ne več le preko računalnika, pa na ta način lahko izgubite veliko obiskovalcev, kar je velika škoda.