Otroški vozički s tremi kolesi so bili najprej zasnovani predvsem za tek in hitro hojo, vendar so zaradi lažjega in hitrejšega potiskanja primerni za vse starše, ki živijo aktivno življenje. Vozički so zasnovani in primerni za vožnjo po vsakem terenu, zato si je tak voziček dobro omisliti, če ga boste veliko vozili po neravnem in težavnem terenu. Ti vozički imajo seveda svoje prednosti in slabosti, o katerih se morate dobro pozanimati pred nakupom tukaj.

Taki otroški vozički navadno niso primerni za novorojenčke in jih zato ne priporočajo za prevažanje otrok, mlajših od treh mesecev. Velika prednost je, da so trikolesni otroški vozički bolje vzmeteni in zato omogočajo udobnejšo vožnjo. Če živite na deželi in boste voziček veliko vozili po makadamu, je trikolesni voziček zelo dobra izbira. Taki vozički so primernejši tudi za tek. Če bi torej radi po rojstvu otroka spet prišli v formo, nimate zdaj več nobenih izgovorov!

Slaba stran teh otroških vozičkov pa je, da so včasih kar rahlo nerodni in nepraktični za vožnjo po mestu, saj jih je težko manevrirati v ozkih prostorih, kot so na primer majhne trgovine. Njihova napihljiva kolesa se lahko tudi predrejo, zato morate biti pripravljeni tudi na to. Trikolesni vozički se lahko hitreje prevrnejo, zato morate biti pri sestopanju s pločnika bolj previdni. Otroški vozički tudi zloženi zavzamejo kar veliko prostora, predvsem zaradi velikosti njihovih koles, zato pred nakupom preverite, da ga boste sploh lahko spravili v prtljažnik vašega avtomobila.

Ko se torej odločate za nakup vozička s tremi kolesi, morate premisliti o vaših dnevnih aktivnostih in terenu, po katerem boste voziček vozili. Če nameravate voziček voziti predvsem po mestnem okolju, je morda bolje, da izberete navaden model s štirimi kolesi, saj so trikolesni otroški vozički v osnovni namenjeni predvsem neravnemu in težjemu terenu, zato takega vozička v mestu ne boste ravno potrebovali.