Kateri Siemens PLC krmilnik je najbolj primeren za industrijsko avtomatizacijo? Na to vprašanje ni enoznačnega odgovora, saj je primernost krmilnika odvisna od tega, za kakšne vrste proizvodnih procesov gre in kako kompleksni so. Vsekakor pa se v industriji najpogosteje v ta namen poleg najbolj osnovnega modela LOGO!, uporabljata še modela Simatic S7-1500 in Simatic S7-1200. Prav vsi našteti modeli veljajo za zelo kakovostne in široko uporabne.

Kateri krmilnik za avtomatizacijo v industriji izbrati?

Kot rečeno, se pri industrijski avtomatizaciji uporablja številne krmilnike. Kateri med njimi bi bil najbolj primeren za vas, pa je odvisno od tega, kaj potrebujete oziroma od tega, kakšne so vaše zahteve. V nadaljevanju članka lahko dobite nekaj osnovnih informacij o krmilnikih Simatic S7-1200 in Simatic S7-1500, več o njih pa lahko izveste tudi na spletni strani www.dankon.si, kjer vam pri izbiri tudi svetujejo ter odgovorijo na vsa vaša vprašanja s tega področja. Na njihovi spletni strani boste našli tudi katalog s Siemensovi izdelki, ki vam je lahko v pomoč pri izbiri.

Krmilnik Simatic S7-1200

Krmilnik je primeren za različne naloge oziroma krmiljenje osnovnih in bolj kompleksnih procesov v okolju TIA portal. Zaradi tega se lahko uporablja na številnih področjih oziroma v številnih industrijskih panogah. Z njim je možno krmiliti različne ogrevalne sisteme, pa tudi najbolj preproste stroje, ki se uporabljajo recimo za pakiranje, prav tako pa tudi različne druge procese. Konfiguracija je zelo preprosta, prav tako pa tudi uporaba. Krmilnik Siemens PLC Simatic S7-1200 je izredno prilagodljiv ter omogoča tudi različne razširitve. Velja za enega od skorajda univerzalnih modelov, ki se pogosto uporabljajo pri avtomatizaciji procesov v industriji, saj z njim lahko zlahka poskrbite za bolj učinkovito proizvodnjo.

Krmilnik Simatic S7-1500

Gre za še bolj izpopolnjen model, ki ima odlične lastnosti. Krmilnik Simatic S7-1500 velja za zelo učinkovitega in uporabnega. Ima zelo kratek odzivni čas in omogoča visoko produktivnost. Namestitev je enostavna in hitra, prav tako pa tudi upravljanje, saj je krmilnik zasnovan tako, da omogoča čim lažje samostojno delo, zaradi česar je primeren za PLC krmiljenje najrazličnejših procesov, tudi tistih zelo kompleksnih. Krmilnik Siemens PLC Simatic S7-1500 ima tudi integriran sistem za diagnostiko.