Ko uspešno prestanemo izpit za vožnjo in prejmemo vozniško dovoljenje, smo seveda nase ponosni in smo neizmerno veseli. Ne glede na starost, pri kateri nam je uspelo. Morda smo si tudi obljubili, da bomo na vso moč skrbeli za varnost sebe in drugih udeležencev v prometu. Pa vendar se zna tudi kdaj zalomiti in se zgodi nepričakovano. Kot je recimo to, da dobimo kazen, ki zahteva odvzem vozniškega dovoljenja zaradi alkohola.

Kljub temu, da smo si obljubili, da morda nikoli ne bomo pili in vozili, pa sem nam je zgodilo ravno to. Sicer verjetno nismo pričakovali, da bo en kozarec peljal v naslednjega in tako vse naprej, dokler ne bo preveč. Tako pogumni se usedemo za volan in s tem ogrozimo vse udeležence v prometu. Nikakor pa si nismo želeli in najverjetneje tudi nismo pričakovali, da nas bo pri vseh teh prekrških ustavila policija in nam izrekla ustrezno kazen.

Vse dokler je kazen denarne narave in čeravno gre za visok znesek, jo bomo slej kot prej poravnali. Ko pa se zgodi najhujši možen scenarij, kar je zagotovo odvzem vozniškega dovoljenja zaradi alkohola, pa lahko to močno vpliva na naše življenje. Vozniški izpit smo izgubili in čeprav znamo voziti, tega več ne smemo. Prikrajšani smo tako za privilegij, katerega nam omogoča vožnja in lasten prevoz. Ampak, tako pač je in enostavno se moramo sprijazniti s posledicami. Navsezadnje smo vedno vedeli, kako zelo kazniva je vožnja pod vplivom alkohola, kot odrasla oseba, pa smo to storili kljub prepovedi. In sedaj je pomembno, da to tudi enako sprejmemo. Seveda je težko, pa žal verjetno ne bomo imeli druge izbire. Upamo le lahko, da odvzem ni stalen in svojo napako lahko popravimo v nekaj letih.

Imetnik vozniškega dovoljenja se zaveda, kako zelo pomembna je varnost v prometu. S tem skrbi, da se varno pripelje iz točke a do točke b, sam in tudi skrbi za varnost drugih udeležencev.