Vam v krvi primanjkuje železa? Tekoče železo pomaga proti slabokrvnosti, zato ga velja uživati takrat, ko imate s tem probleme oziroma vam v krvi primanjkuje rdečih krvničk ali hemoglobina. To lahko predstavlja zelo resno težavo, s katero se nekateri borijo celo življenje. Pogosto se namreč takšni problemi zaradi neustrezne prehrane, pa tudi drugih razlogov, začnejo že v otroštvu in nato vlečejo skozi celo življenje. Pri tem žal marsikdo ugotavlja, da takšnih težav ni vedno enostavno premagati.

Slabokrvnost je pogosta predvsem pri ženskah

Tekoče železo najpogosteje jemljejo predvsem ženske, saj se pri njih slabokrvnost večkrat pojavi kot pri moških. Skupaj z njo pa se po navadi pojavita tudi utrujenost in pomanjkanje energije, zato telo ne more funkcionirati tako, kot bi bilo treba. Pojavijo se lahko tudi glavoboli in različne druge težave, ki otežujejo življenje, poleg tega pa lahko takšno pomanjkanje ključnih snovi pripomore tudi k različnim zdravstvenim težavam, ki se jim je bolje izogniti.

Kaj narediti, če ste slabokrvni?

Če ste slabokrvni ali sumite, da je to težava, ki vas muči, potem poskusite tekoče železo. Gre za prehranski dodatek, ki vam lahko zelo koristi, saj je zasnovan tako, da se kar se da najbolje absorbira v kri. Zaradi tega:

  • je zelo učinkovit,
  • izredno pomaga pri slabokrvnosti,
  • pomaga pri povečanju količine hemoglobina v krvi,
  • izboljša kri,
  • pomaga premagati utrujenost in izčrpanost.

Prav to so tudi glavni razlogi, zakaj se splača poskusiti z jemanjem, če imate težave s slabokrvnostjo. Škoda bi bilo, da se mučite z njo in vas težave, ki so povezane z njo, obremenjujejo, če pa vam lahko pomaga že jemanje dodatka. Pri tem se dnevnega odmerka ne sme prekoračiti in se je treba držati navodil, ki so priložena izdelku.

V kolikor po enem mesecu jemanja ne pride do izboljšanja, je nujno treba obiskati zdravnika oziroma narediti ustrezne krvne preiskave. V večini primerov pa se po enem mesecu jemanja že pokaže znatno izboljšanje, ki ni vidno le na krvnih testih, ampak se pozna tudi na počutju. V takem primeru z jemanjem ni pametno prenehati, saj lahko zaradi tega zopet pride do slabokrvnosti, ampak je pametneje z jemanjem nadaljevati še nekaj časa, da telo dobi dovolj veliko zalogo hemoglobina.