Igrače so največkrat darila, ki jih svojemu otroku kupujejo starši, sorodniki, prijatelji in znanci. Namen obdarovanja je, da bodo igrače z nakupom izpolnile želje in zahteve, katere ob nakupu imamo.

 

Pri izbiri igrače je brez dvoma pomembno razmisliti o sporočilni vrednosti, ki bo prenesena na otroka. Hkrati pa se na dogodku obdarovanja zbere tudi pisana množica sorodnikov, prijateljev in znancev, ki si bodo o našem obdarovanju ustvarili svoje mnenje. Ustvarjeno mnenje govori o našem načinu izbire, kako modri, kreativni, izvirni smo bili z izbiro darila. Zato je poleg same namembnosti

igrače za otroka, pomembno razmišljati nekoliko širše. Otroku bo igrača pomenila in predstavljala vrsto uporabnih vrednosti in lastnosti. Dobro izbrano igračo bo otrok imel rad, z njo se bo rad igral, rad jo bo uporabljal pogosto, ob njej se bo dobro počutil. Zagotovo takšna dobro izbrana igrača ne bo ostala neopažena. Starši, sorodniki in prijatelji bodo radi pripovedovali kako rad ima otrok določeno igračo, včasih pa bo beseda na nesla tudi na osebo, ki je to igračo kupila. S tem bo izpostavljena njegova modrost in pametna odločitev, ter dober pogled v prihodnost otrokove aktivnosti.

 

Igrače lahko v otroških trgovinah izbiramo na več načinov. Že same otroške trgovine se med seboj razlikujejo. Tako imamo klasične otroške trgovine z policami, prodajnim pultom in otroškim kotičkom, kot spletne trgovine, kjer se vse aktivnosti klasične trgovine odvijajo v virtualnem svetu. Vsaka trgovina ima svoje prednosti, po njih se velja odločati, ko smo pred izbiro, katero od trgovin bomo izbrali za nakup igrače. Spletne trgovine svoje dobre lastnosti ponujajo predvsem v dostopnosti in odprtosti. Omogočajo, da si kupec sam izbere najprimernejši čas obiska, ter da nakup ali nabiranje informacij opravi v okolju in razpoloženju, ki mu najbolj ustreza. Nakup igrače v dobrem okolju in razpoloženju bo zagotovo pripomogel, da bo igrača pametno, modro in ustrezno izbrana. S tem nam je omogočeno, da bo naše darilo o nas sporočalo vrsto vrlin kot so modrost, razumnost, dober pogled v otrokovo prihodnost in podobno. Igrače poleg tega izbiramo in kupujemo v klasičnih trgovinah. Za obisk in nakup se odločamo takrat, ko nam čas dopušča ali se nam ponudi nekaj več časa za obisk otroške trgovine. Igrače izbrane na tak način so dobra odločitev, na račun množice informacij, ki se v prodajalni otroške trgovine prepletajo. Igrače kupljene na tak način bodo izbrane na podlagi združitve mnogih mnenj in okusov, tako imamo možnost pravilnost svoje odločitve dodobra potrditi in uresničiti.