Če smo primorani kupiti invalidski voziček, bomo seveda želeli kupiti zase najbolj primernega in uporabnega. Sploh, če gre za naš prvi tovrsten nakup. Namreč, tudi invalidski vozički lahko odslužijo sovje in je morda pri nas potrebna zgolj menjava tega. Odločitev bo seveda veliko lažja, saj bomo poznali lastnosti, katere bi želeli, da voziček ima. V kolikor pa gre za prvi nakup vozička, pa bomo morda bolj zmedeni in se ne bomo znali odločiti. V teh primerih pridejo najbolj prav tudi strokovnjaki, kateri nam lahko predlagajo ustrezen voziček. Če pa imamo možnost voziček pred nakupom tudi preizkusiti ali več teh, pa toliko bolje, saj se bomo lahko odločili lažje.

Predvsem pomembno je, da je invalidski voziček udoben. Na njem bomo preživeli velik del dneva in je seveda dobro, če ta zagotavlja udobje in ugodje. Res je, da tudi obstaja dodatna oprema za vozičke in si lahko vedno omislimo dodatne udobne blazine, ipd. Potem bomo želeli, da je voziček praktičen, da bomo morda lahko celo samostojno rokovali z njim in nam pomoč od nobenega ne bo tako potrebna. Želimo, da je odlično gibljiv, da morda ima še kakšne druge posebne zmožnosti in funkcije. Seveda je v začetku potreben čas, da se nanj navadimo, pa vendar je v osnovi najbolj pomembno to, da nam bo služil še vrsto let in opravljal zelo posebno nalogo.

Invalidski vozički se lahko dobijo na različne načine, tudi kupijo. Ker pa gre za specifičen izdelek, pa seveda ne moremo pričakovati, da ga bomo lahko kupili v katerikoli trgovini ali pa kjerkoli. Tudi to, da bomo morda za nakup porabili nekoliko več časa, je popolnoma razumljivo. Pri izbiri so nam resnično najbolje v pomoč lahko prav prodajalci, kateri dobro poznajo prodajane izdelke. Ker gre za dražji izdelek, večji finančni zalogaj, bomo seveda želeli le najboljše. Običajno imajo tudi garancijo na določene dele in okvare, kar je seveda tudi odlično.