Najbrž se vam je že kdaj porodilo vprašanje, ko ste se vozili in na cesti zagledali avtomobil, ki je imel na zadnjem delu avtomobila prilepljeno nalepko “otrok v avtu”, kaj pravzaprav je namen te nalepke, čemu služi? Marsikateri novopečeni starš se tudi vpraša ali je ta nalepka obvezna. Ker se nam torej postavlja kar nekaj vprašaj, smo se odločili, da nekaj besed namenimo na to temo.

“Anja v avtu”, “Miha v avtu” napise na avtomobilih srečamo skoraj vsakič ko se s svojim konjičkom vozimo po naših cestah. Toliko jih zasledimo, da pomislimo, da je nalepka mogoče obvezna. Pa ni! Prometni strokovnjaki namreč zatrjujejo, da nalepka ni obvezna in deluje zgolj kot nekakšno opozorilo ostalim voznikom v cestnem prometu.
Namen nalepke otrok v avtu je torej, da vozniki v cestnem prometu povečajo pozornost do vozil, ki so označeni s to nalepko., da vozijo s primerno razdaljo, pazijo pri morebitnem prehitevanju takega vozila, in da na parkirišču ne zaparkirajo takega vozila.

Seveda je nalepka dobila s časoma tudi drug pomen. Trgovine z igračami in otroškimi oblačili so začeli domiselnim oblikovanjem teh nalepk in te so postale zanimiv in nevsiljiv način reklamiranja varnosti. Tako lahko danes opazimo nalepke neštetih oblik in napisov, ki so, moramo priznati, zelo domiselne. Starši radi priznajo, da jim nalepka pričara nasmeh na usta, vsakič ko jo zagledajo. Poleg tega pa svojemu otroku na prisrčen način pokažejo koliko jim pomenijo.

Ponudnikov nalepk je dandanes ogromno. Izdelajo vam unikatne nalepke, po vaših željah. Izbirate lahko med motivi, ki vam jih ponudnik ponuja, lahko pa se odločite tudi za popolnoma unikatne nalepke. Poleg tega vam bo nalepka služila tudi kot nekakšen okras k vašemu avtomobilu. In vi se boste lahko pohvalili z vašim otročičkom pred celim svetom.
Namen nalepke otrok v avtu je torej v prvi vrsti zaradi varnosti, toda z obilico zabave za vaš in vaše najmlajše.