Otroška oprema je namenjena mnogim aktivnostim, ki se dogajajo v pisanem in razgibanem otroškem svetu. Tako imamo vzgojo, prehranjevanje, učenje, počitek, ter celo vrsto drugih aktivnosti. Čisto vsaka aktivnost ima svoj namen in cilj, zato mora biti otroška oprema temu cilju in namenu primerno zasnovana. Dobra zasnova pomeni, da ustreza in najbolje izpolnjuje svoje poslanstvo. Večkrat smo pri tem, do določenih artiklov krivični, saj je na vidiku predvsem otroška oprema, ki je največ v uporabi.

Počitku namenjena otroška oprema je primer, prevečkrat prezrtega nabora artiklov z vidika lastnosti. Mnogi ob nakupu prezrejo vrsto lastnosti, ki omogočajo boljši počitek. Dober počitek otroka se hitro prepozna po blagodejnem spancu brez veliko prebujanja in joka. Podobno kot vsem drugim aktivnostim, mora otroška oprema namenjena počitku, za izpolnjevanje zahtev biti ustrezno zasnovana in izdelana. Pri tem mora upoštevati vse zahteve, katere se pri danem izdelku pojavljajo. Dobra zasnova pa ni dobrodošla zgolj za otroke, ampak tudi starše in varuške. Počitku namenjena otroška oprema, ki je dobro in premišljeno zasnovana in izdelana bo omogočala dober počitek, posledično rast in razvoj otroka. V enaki meri bo otroška oprema namenjena počitku omogočala varuškam in staršem, da čas v katerem otrok spi, koristno uporabijo ali za svoj počitek ali opravilo mnogih drugih obveznosti, ki jih v času varstva otroka ni mogoče početi.

Združljivost funkcij otroška oprema nudi skozi več lastnosti in praktičnosti uporabe. Tako bo ob nemirnem spancu otroka, ki nastane iz najrazličnejših razlogov, zlata vredna elektronska varuška. Staršem in varuškam bo v polnosti omogočala izpolnjevati njihovo vlogo in poslanstvo, ter omogočala, da se na reakcijo otroka hitro odzovejo, ter poskrbijo, da bo otrok v spancu in počitku čim prej užival. Pomembnost dobre elektronske varuške ni zgolj v omogočanju otroškega spanca, ampak ima tudi dodano vrednost v tem, da staršem poleg spremljanja otroškega počitka, omogočajo izvajanje drugih aktivnosti. Tako se starši lahko prosto gibajo po hiši ali celo okolici, postorijo marsikaj nujnega in koristnega ter hkrati nadzorujejo otrokov počitek.

Otroška oprema je prvenstveno namenja otroku, spremlja ga pri njegovem odraščanju, vzgoji, učenju, igri ter celem nizu drugih aktivnostih, katere se odvijajo v otrokovem času odraščanja. Poleg otroka mora biti otroška oprema zamišljena v uporabnih, praktičnih in drugih lastnostih staršem in varuškam primerno. Otrokov svet odraščanja spremljajo z varovanjem, vzgojo ter odkrivanjem novih in zanimivih stvari v svetu otroka. Zato je, za njihovo odlično izvajanje pomembno, da je otroška oprema dobro zasnovana za vse, ki sodelujejo v širšem nizu aktivnosti otrokovega obdobja odraščanja.