Kako pakirati različne BIO, ekološke in druge naravne izdelke? Za izdelavo embalaže takšnih izdelkov je pogosto uporabljen ovojni natron papir. Slednji ima namreč naravno rjavo barvo, ki jo kupci povezujejo z naravnimi ali ekološkimi izdelki, uporablja pa se ga lahko tako samostojno – torej, da vanj preprosto zavijemo določen izdelek, kot tudi za izdelavo različnih oblik papirne embalaže, ki se jo da zelo enostavno reciklirati. Takšna embalaža postaja vedno bolj priljubljena tudi zaradi svoje ekološke note, saj so ljudje vedno bolj ozaveščeni, zato raje izberejo izdelke, ki niso pakirani v plastično embalažo ali folijo, ampak v naraven material.
Za zavijanje ali izdelavo različnih vrst embalaže
Natron papir se lahko uporablja za zavijanje ali tudi za izdelavo različnih vrst embalaže. Iz njega so tako lahko narejene darilne in druge vrečke, pa tudi razne druge vrste embalaže, ki so po obliki prilagojene vrsti izdelkov, ki je pakiran vanje. Tako je na primer natron papir kot material uporabljen za izdelavo embalaže raznih bio oziroma ekoloških prehranskih izdelkov, kot so na primer žita, stročnice ali čaji, najdemo pa ga uporabljenega tudi v razne druge namene, saj je široko uporaben. Obliko embalaže se tako lahko prilagodi vrsti in obliki izdelki oziroma njegovim ostalim lastnostim. Po potrebi pa se lahko notranjost takšne embalaže prevleče tudi s folijo, ki poskrbi za večjo odpornost na vlago, ali pa se vanjo izreže odprtine poljubne oblike in velikosti, skozi katere se lahko takoj vidi, kaj je pakirano v embalaži. Na voljo so torej različne možnosti, pogosto pa je iz takšnega materiala narejena tudi darilna embalaža.
Kakšne lastnosti ima natron papir in zakaj ga izbrati?
Izdelujete naravni ali ekološki izdelek ter bi radi našli čim bolj primerno pakirno oziroma embalažno rešitev zanj? Če iščete primerno pakirno rešitev ali se odločate med različnimi materiali, iz katerih bi bila lahko narejena embalaža za vaše izdelke, se vam splača preveriti tudi natron papir. Ta ima namreč vrsto odličnih lastnosti, zaradi katerih se ga splača izbrati. Med njegovimi najbolj pomembnimi lastnostmi so tako:
- naravna rjava barva,
- lep in ličen izgled,
- primernost za stik z živili, torej se ga lahko uporablja tudi za zavijanje hrane,
- ekološki material, ki ga je mogoče enostavno reciklirati,
- različne gramature,
- različne dimenzije,
- velika odpornost,
- velika fleksibilnost,
- praktičnost in enostavnost uporabe,
- zelo tanek in lahek material,
- ugodna cena.